lördag 9 juni 2012

Kan vi prata om det här?

Jordgubbar som man köper i affär. Kan vi sluta hypa det tack? För alltså, det är ju inte särskilt gott. De är rätt sura och smaklösa och inte alls sådär som man vill att de ska vara. I varje förpackning är det kanske tre stycken som är riktigt goda. Resten? Blaha.

Tacka vet jag de man plockar själv. Solvarma, söta, somriga.

And this totally meningslösa inlägg skrevs av någon som föredrar hallon och smultron över jordgubbar anyday. Jordgubbar är rent generellt rätt överskattade faktiskt.

8 kommentarer:

Millan - tvåbarnsmamma i augusti! sa...

Men "jordgubbar i affär"? Är det svenska eller utländska gubbar du menar?

Ellen sa...

ALLA! Jag har inte stött på några i affär som lever upp till sitt rykte.

Miku sa...

Egenplockade jordgubbar?
vart brukar du i såna fall åka och plocka?
Visserligen är det oftast så varmt att man bara vill dö när man går på en åker och plockar jordgubbar (varav de allra bästa och rödaste alltid är övertäckta med nässlor) men det är värt det, tycker jag =)

Ellen sa...

Det brukar ju finnas självplock i de flesta städer? Eller ja, utanför då. Betala per kg och plocka så mycket du vill, typ.

Sen hem och göra sylt och saft! :-)

Katta Kvack sa...

OMG NEJ! Självplock är det värsta som finns. Jag äter hellre dyra butiksgubbar än krälar omkring svettig i smutsen och plockar mina egna.

Ellen sa...

Men de är ju inte lika goda? Sura och smakar dåligt. Man måste ta dem direkt från modersplantan, som en kidnappare. Då!

Katta Kvack sa...

Nej nej, jag har ätit massor av söta och fina köpegubbar senaste åren.

Tess sa...

Smultron är klart bäst av alla bär! :-) Men angående jordgubbar i affär. Jag har lyckats bra med de inköpen detta år. Alla jordgubbar har varit söta och goda. Kanske för att få upp balansen från ifjol då alla var hårda och sura :-)