måndag 4 juni 2012

Och så lite kalas på det här då.

Jo, men matlistan blev färdig till slut. Inhandlad. Tillagad, i alla fall dagens maträtt som var en pastagratäng med kyckling och röd pesto.

Det tar dock aldrig slut det här med att vara förälder. Vardagen äter upp en. Nu ska bebiständer borstas, bebiskladd tvättas och sen ska hon sova. Och sedan är det läggning av barn två och sedan barn tre och när alla är i säng så ska jag sätta mig och skriva inbjudningskort till Noas kalas. Och sedan ska de delas ut och så ska jag planera lekar och aktiviteter och fika och dekorationer. Och jag vet att man inte MÅSTE vara föräldern som ordnar med temakalas, men nu råkar jag vara just den föräldern. Självklart är det självvalt, men det är så det är nu en gång för alla och jag tänker inte bryta en tradition för att jag är trött.

Våra födelsedagstraditioner är heliga: födelsedagsbarnet bestämmer vad man ska göra hela dagen. Ja, hela dagen - vi har allihop tagit ledigt. Vad som ska ätas, vad som ska göras och så vidare. Sedan ett temakalas av något slag. Vi har haft "I drömmarnas trädgård", Pippi (x typ 3) och glitter och så sjörövarkalas. I år blir det... vänta... känn hur spänningen stiger... wild kids!

Så nu ska jag skriva en inbjudan till kalaset, sedan ska jag lista ut vad lejonen och björnarna ska hitta på, hur vi ska lösa hela konceptet och vad priset till det vinnande laget ska vara.

Vill ni veta en till sak? Jag är föräldern som surfar på blocket, ser en annons om att hyra hoppborg och tänker "JA! Gud vad kul!". Jag skulle lätt platsa i en solsidansketch om kalasgalna föräldrar. Men jag tycker ju det är så KUL! För barnen alltså, själv vill jag helst skjuta mig själv när kalaset drar igång. Men barnen, de tycker ju att det är så kul. Alltså, vi har ingen hoppborg på kalaset. Men det skulle lätt kunna hända.

Emmy ska tydligen ha kalas med djungelbokentema när hon fyller år. Passar mig skitfint, då kan jag vara Baloo utan att ens behöva klä ut mig. Det kan behövas med tanke på allt godis jag måste äta för att orka igenom vardagen just för tillfället.

/Lite småtrött på att ha huvudansvaret för tre barn större delen av tiden.

5 kommentarer:

JsN sa...

Ah! En dag du inte planerar maten! Smart tänkt!

Börja kräva alla familjemedlemmar på varsitt middagsförslag varje vecka! (när barnen blir lite större kan de laga maten den dagen också)

Kerstin sa...

Ahhh, jag önskar jag var den där kalasföräldern men har redan svår ångest inför dotterns 6-årskalas i september. Funderar starkt på att hyra nåt ställe men det är ju så satans dyrt. Och så oroar jag mig att nån ska bli ledsen osv. Och i år är det extra svårt för ska man bjuda alla nya barn från klassen hon börjar i. Eller ska man bara bjuda "gamla" dagisbarn. Osv.....
Men jag kanske kan konsultera dig? :-D

Lovika sa...

Det är lite trist när man är den där föräldern som älskar att ordna barnkalas med teman och så vill barnet inget annat än att ha sitt kalas på den lokala bowlinghallen eller liknande ;-)

karin_kaka sa...

Hihi känner igen mig så väl.....
Är också den där föräldern .....

Anna sa...

Åh, lova att ge tips från ert barnkalas! Jag vill ha recept, lekar, dukning - ja ALLT! Ska själv arrangera ett 6-årskalas i slutet av juni och behöver lite bra tips och inspiration! :-)