torsdag 23 augusti 2012

Vad sa du nu, Malin Wollin?!



Nej, jag tänker inte skriva något om Brunnberg. Alldeles för lätt mål. Vidöppet. Det är beneath me.

I stället finns det en annan ärkenöt som behöver lite uppmärksamhet. Nämligen the one and only Malin Wollin. Hon ställer alltid upp när jag inte har något att blogga om, det måste man ge henne. Nu har hon blajat ur sig en krönika (ursäkta, men HUR kan hon få skriva för såväl Aftonbladet som Mama och Amelia? Vad gick fel där?) som handlar om den natuuurliga tjejen. Hur det är finast att vara utan smink.

Eftersom jag gillar folkbildning och, om vi ska vara ärliga, att vara elak tänkte jag nu rätta Malins felaktiga uppfattning. Vi tar några citat väl? Ja, vi tar några citat!

"Jag är övertygad om att alla de bra killarna gillar naturliga tjejer. Tjejer som är hälsosamma och glada och smarta och rosiga på kinden. Det är bara mysko snubbar som vill ha tjejer med bortrakade och sedan ditmålade ögonbryn. Det är bara konstiga killar som vill ha helrakade, överparfymerade och hårdspacklade tjejer."

Vänta nu här Malin, exakt vad är det du säger? Att de som rakar bort sina ögonbryn och sedan målar dit dem igen inte kan vara smarta? Att hårdspacklade tjejer inte kan vara hälsosamma? Att killar som nu råkar tycka att en svinspacklad tjej med parfym är snygg, de måste vara mysko? Mmm... fin människosyn.

"Kanske är jag en naiv drömmare men min drömtjej är en solkysst fräknig lagom självlockig varelse hoppandes mellan skrevorna på ett klippbad i vit genomskinlig tunika. Inget smink, ingen hårsprej. Bara all woman och underbar. Hur kan någon säga nej till detta? Hur kan denna utopi bli bättre med foundation och ögonskugga?"

Vilken slump att din drömtjej råkar se ut som vore hon huvudmodell för Grumme tvättsåpa! Solkysst? Really? Vem säger ens sånt?! Skulle hon vara mindre underbar om hon hade hårsprej? Eller förlåt, det har du ju redan svarat på. Då är hon ju inte smart eller hälsosam. Jag glömde. Och nej, "naiv drömmare" är väl inte de ord jag skulle använda för att beskriva dig. Fullkomligt pucko däremot, det passar bättre.

"Mig veterligen finns det inga motsvarande krav på män att vara pyntade och vaxade. Jag vill ha min man hel och ren. Luktar han tvål och säger snälla saker så räcker det långt. Jättelångt."

Nej, det finns inga krav på män att vara pyntade och vaxade. Absolut inga krav på män alls att se bra ut. Vet du vad skillnaden på en tonårskille och en tonårstjej är Malin? Att killen inte ens får chansen att sminka över sina finnar och att han inte kan vända sig till mascara, ögonskugga och foundation för att slåss mot de Naturligt Vackra i kampen om lite uppmärksamhet. Fy FAN vad hemskt det skulle vara utan smink. Jag vill inte ens tänka på det. Om alternativet står mellan att bara de naturligt vackra och fucking solkyssta människorna ska få vara snygga, eller att alla som kan hantera en kajal ska få vara det så vet jag vilket jag väljer. Alla dagar i veckan.

Och vilken tur att det räcker för din man att duscha och inte vara elak. Själv har jag lite högre krav på min man än att han ska kunna sköta sin hygien och inte vara dum i huvudet. Å andra sidan har jag lite högre tankar om mig själv än jag har om dig också.

"Kan vi inte komma överens om att vi tjejer är fantastiska så länge som vi byter trosor varje dag och är fantastiska i all vår härliga personlighet?"

Men vi som inte är fantastiska i all vår härliga personlighet då? Tänk om vi inte ens har en härlig personlighet? Herregud, jag dör. Jag orkar inte bemöta detta.

Brunnberg, släng dig i väggen.

15 kommentarer:

Kerstin sa...

Oj! Vill hon göra rätt och vara peppande och så blir det bara fel eller?
Men tänk vad underbart livet skulle vara om alla bara gick runt och luktade gott och var snälla :-D

HannaA sa...

Men va fan. Om man missar trosbytet en dag då. När man känner sig lite osolkysst och hålögd och hängig och lika gärna kan sunka ihop ordentligt. Är det kört då tro?

Veronica sa...

Headern visar ju knappast en fräknig och "solkysst" Malin Wollin. Så nu undrar jag om hon betraktar sig som en ohälsosam, korkad brud med en mysko snubbe?

Lovika sa...

Gillade inte heller krönikan men tycker att smink är totalt onödigt i min värld. Önskar att alla kunde accepteras och tyckas om för den de är, att ingen skulle känna sig tvingad att förställa sig genom att måla sig i ansiktet.

Anonym sa...

Raka bort ögonbrynen för att sen måla dit dom igen. iiiinga konstigheter....

Iseika sa...

Jag tycker att det väldigt ofta går fel när Malin Wollin tänker till. Hon hade en rolig period precis i början, men så fort hon börjar ge sig ut på svårare saker än enkla skämt blir det inte särskilt bra!

Min man brukar för övrigt, förutom at duscha, också klippa näshåret, öronhåret (japp, så gammal är han) och plocka överflödiga ögonbryn. Dessutom ansar han sitt kön. Han rakar sig, väljer kläder med omsrog och ser gärna till att skorna passar till resten av klädseln. Det är skönt att höra att min man och jag kan vara förtappade tillsammans!

JsN sa...

Jag hoppas han ansar könshåret och inte könet?

Iseika sa...

JsN: Okej, jag var kanske liiite snabb där ;-)

HannaA sa...

Lovika - jo, visst vore det fint om alla var så nöjda med sig själva att smink var överflödigt. Absolut. Men när det nu finns människor som tycker att de behöver raka av sig ögonbrynen och måla dit nya för att se okej ut, då är det väl lite att sparka på den som ligger att säga att bara mysko killar kan gilla dem sen. Troligen ger det inte direkt självförtroende att hoppa i den genomskinliga tunikan, sminka av sig och vandra ut på klipporna. I så fall är det nog troligast psykakuten som får rycka ut.

Osminkat är ju inte ett så stort problem för rosiga, solkyssta tjejer med självlockar. Det är väl för de bleka, rödmosiga med värmeplitor, eksem och stripigt hår det är ett problem. De som inte är "all women" utan som folk har lite svårt att könsbestämma vid första anblicken.

Ellen sa...

Hanna - ja, precis. DÅ blir man ungmö för alltid!

Lovika - jag tycker inte att man förställer sig när man sminkar sig, heller inte att man inte är den man är. Har du samma inställning till håret? Färgning osv. Och sedan instämmer jag i det HannaA sa!


Anonym - nej, jag tycker inte heller att det låter särskilt snyggt, men det var ju inte själva poängen heller.

Anonym sa...

Malin är trångsynt helt enkelt. Minns när hon sa att Jay-z inte skulle vara nån ifall han inte hade någon somsjöng fina melodier i hans raplåtar. Malin är som man säger i Tyskland spiessig dvs konservativ o trist typ svennig. Hon kan inte tänka längre än sin lilla kärnfamiljssmåstadssvensktenn-värld och det var pga såna som hon som punkscenen blev till typ. Blir så sjukt provocerad att jag nästan gaddar en söt fjäril på röven. Och herregud vad jag håller med dig om Brunnberg snacka om öppet mål. /Burgschki

Anonym sa...

nu blir man ju inte snygg bara för att man kan hantera en kajal heller. Själv är jag rätt jävla ful oavsett sminkning, det gör ju bara kontrasterna större.

Anonym sa...

Aldrig har så många haft så lite att säga till så få...

iso sa...

Solkysst och självlockig my ass. Kan också upplysa att det inte är nått mysko med män som gillar grådassiga soffpotatisar heller! OCH jag är fantastisk trots att jag inte byter trosor varje dag. Helt jävla fabulous.

Zombie sa...

Djävligt bra skrivet! Heja heja! :)