söndag 2 mars 2014

Hur ser män på TV?

Med ögonen, ha ha.

Nej men på allvar, jag förstår inte hur de står ut? Hade jag sett på program där alla (typ) av mitt kön betedde sig som lobotomerade idioter så hade jag ju inte stått ut? Men min man tittar på samma serier som jag och verkar stå ut. Jag däremot, jag får krupp. ÄR MÄN SÅ HÄR DUMMA I HUVUDET? Alltså, svaret är ju ja, jag vet ju det. Men ändå.

I alla serier vi ser är finns det sinnessjukt många vidriga män. VIDRIGA! Några exempel, och ja de kan innehålla spoilers: psykopaten Hunt i Greys, som guilttrippade Christina för att hon hade fräckheten att göra abort trots att han hela tiden vetat att hon inte vill ha barn. Derek i Greys när han fick ryck och bosatte sig i skogen och var så förbannad på Meredith för vad det nu var. Dr Masters i Masters of sex i ALLT han gör detta vidriga avskum, Clay och Jax i Sons, alla snubbar i big bang theory (som vi inte ser längre direkt), alla män i How I met your mother, alla heterokillar med några få undantag i The amazing race (priset går till snubben som puttade omkull sin tjej för att han tyckte att hon sprang för sakta/han som försökte tvinga ner sin livrädda tjej för en aphög rutschkana).

Egen mening föräras denna EPISKA douchebag: Fitz i Scandal, alltså jag vill skjuta honom för att han inte förtjänar att ta upp tv-tid.

Cam och Phil och pappan i Modern Family, typ alla män i Game of thrones förutom dvärgen och Jon Snow, alltså jag kan fortsätta i evigheter. Det är som att det nästan är omöjligt att göra en serie med vettiga och rimliga och trevliga män som inte är helt blåsta i huvudet och har vidrig kvinnosyn?

Jag menar, till och med min favoritserie Veronica Mars, som hyllas för hur den skildrar en familj bestående av en snäll pappa och hans dotter lyckas göra en del av pappan till en obehaglig hederstänkande snubbe som ska syna sin dotters dejter i detalj, inte låta henne vara ute med dem så länge hon vill och lägger en osund fixering vid hennes potentiella sexliv. Alltså!

Ja, herregud, det finns kvinnor också som är dumma i huvudet. Så klart. Men att det inte finns en enda serie jag kan komma på såhär på rak arm där i alla fall minst en man är ett komplett arsle? Det säger väl något.

11 kommentarer:

Maria sa...

Nu önskar jag att det fanns en "dela på Facebook"-knapp på dina inlägg, alltså.

Ellen sa...

Jag fattar inte hur man lägger till såna? *tekniskt inkompetent for life*

Anonym sa...

Men du, Mad Men då? Där har du ju ett gäng schyssta snubbar.

Jag har börjat kolla på Looking, en serie om ett kompisgäng killar i San Fransisco. De är gay, och jag skulle beskriva serien som en slags low key, realistisk bögversion av L-word.
Jag har bara sett några avsnitt, men hittills älskar jag serien.
Rekommenderas.

Anonym sa...

Kan verkligen bara hålla med. Jag har alltid trott att jag har slutat att se serier och filmer pga usla kvinnliga karaktärer men det är ju faktiskt pga de idiotiska manliga karaktärerna. Vilken eye opener du är. /L

Anonym sa...

Men Ted i How I met your mother är väl schysst?

Ellen sa...

Ted? Gud, hans syn på kvinnor är ju verkligen hora/madonna. Hemsk.

Anna sa...

Jag gillar alltid de uttalat chauvinistiska karaktärerna bäst. De hymlar inte. Tex Barney i Himym, Dick i Veronica Mars, Dean i Supernatural osv. De hymlar inte utan är praktarslen och vet om det. Känns lättare än när good guys som Ted mfl ändå är douches bara med lite putsad fasad.

Ellen sa...

Ja men eller hur Anna! Lättare när de är medvetna om vilka as de är och inte ska ha credd för att de är sk nice guys.

Anonym sa...

Men hur orkar ni? Jag får en sån total överdos av male assholes i min vardag, orkar inte med TV-assholes på det, vare sig de är förklädda till nice guys eller ej. Skulle verkligen vilja hitta en serie att följa men dom jag provar får mig bara att vilja jag dunka huvudet hårt i väggen. Tips mottages tacksamt.
/L

Ellen sa...

L - för att annat väger upp. Och för att jag bara umgås med vettiga män annars. Har du sett Veronica mars, för förutom den lilla detaljen med pappans fuckups när det gäller hennes sexliv är den awesome. Han är en bra pappa i övrigt, det är bara väldigt amerikanskt.

Anna sa...

Jag vill också hitta bra serier men det är ju omöjligt. Tips mottages! Mitt bästa tips är Freaks and Geeks. Visst är könsrollerna till stor del traditionella men den utspelar sig i USA typ 1981 så lite får man ta. Det som är bra med den är att alla är psykologiskt trovärda personer med flera sidor. Inte bara stereotyper.