torsdag 3 juli 2014

Sommarens fasor.

Det absolut värsta med sommaren är inte fästingar, det är inte mygg, det är inte åska, det är inte mördarsniglar. Okej, det absolut värsta är alla ökade våldtäkter, men vet ni vad som kommer efter det? Alla dessa jävla luncher.

Jag är inne på näst sista dagen av två semesterveckor ihop med barnen. Utan min man. (Da da DAAAAM!)

Det känns som att det enda jag gör är att fixa lunch. Frukost klar, dags att börja tänka på lunch. Och det är ju så JÄVLA tråkigt. Alltså sinnessjukt. Ba jaha, vi kan inte grilla korv femte dagen i rad? Jag får kväljningar om jag måste äta pannkaka igen. Pasta med olika såser är SÅ måndag tisdag onsdag torsdag förra veckan. Visst, det är skitkul med mat om man har ork och tid (och råd!) att göra trevliga små kreationer som är goda och smakrika, men om man ska klämma in det mellan bad, badminton, bråk och bullfika så är det omöjligt. Så det blir varma mackor här och våfflor där och vet ni vad det värsta är? (Leksaker från BR, förlåt, kunde inte låta bli) Det är att när man väl lyckats få i ungarna någon mat och känner att den delen är över, då ska det diskas (för hand i sommarstugan, thank you very much) och sen BÖRJAR DET OM IGEN med middag. Och visst, middag är roligare och godare men det är fortfarande mat som måste planeras och fixas.

Jag är så jävla trött på mat. Det är tur att det "bara" är fem veckor kvar av semestern. Fem gånger sju är trettiofem. Trettiofem luncher kvar. Skjut mig nu.


10 kommentarer:

Fröken N sa...

Men alltså, måste man ha lagad lunch OCH middag varje dag? Jag fulkör ofta med mackor + kokt ägg och några grönsaker på lediga dagar.

/nina sa...

Absolut, fil, mackor, ägg, funkar utmärkt. Laga mat 3ggr per dag är värsta semesterstraffet. hatar då mycket så jag inte har ord.

Josefine sa...

Ja FY FAN. Och det här har jag gjort UTAN KÖK de senaste två veckorna med barn. Jävligt skoj.

Tant Sviskon sa...

Eftersom jag är utlänning (dansk) så har mina barn utlänningsgener som innebär att de inte alls behöver ha lagad mat två gånger om dagen utan överlever alldeles utmärkt på rågbröd med leverpastej och gurka till lunch. Den insikten räddade mitt liv. Synd om er med svenska barn som bara kan ta till sig näring från upphettade livsmedel :-(

Kerstin sa...

Ellen, jag håller med dig helt! När vi börjar jobba efter semestern varje år är det så skönt att slippa tänka på lunch varje dag :-D Man hinner som sagt lagom duka bort frukosten så är det dags att tänka på lunch. Nu vet jag att du tidigare sagt att du inte gillar rester men vi tycker det är toppen när det blivit över från dagen innan så man bara kan värma. Men det blir det nästan aldrig på semestern eftersom vi grillar varje dag ;-)

Tant Sviskon - Ja, det är synd om oss :-D Varken jag eller mina barn står oss på en macka till lunch och nu har vi dragit med oss mannen i skiten också, haha. Men det behöver inte vara superavancerat men åtminstone en omelett eller nån sallad måste jag ha.

Lo sa...

Lagad mat två gånger om dagen är absolut överkurs. Men även om man håller sig till mackor ska det fixad hela tiden...

Ellen sa...

Hade mina ungar ätit sig mätta och belåtna på mackor till lunch hade jag självklart gett dem det. Hade de gillat gröt eller ägg så hade de självklart fått det. Jag gör inte mer än jag måste, men nu är det så att blir de inte mätta är eftermiddagen ett helvete sen tyvärr och då lagar jag hellre lunch.

listoplisto sa...

Jag vet, det är jävla terror att behöva laga mat HELA TIDEN. Mina nöjer sig inte heller med mackor till lunch, så nu har jag varit seriös och gjort en matlista för en vecka och storhandlat och grejs.
Det vore ju skitkul om man var en huslig typ som tyckte sånt där var kul, men jag känner mer bara att de kanske borde ha gått på sommarfritids för då hade jag i alla fall sluppit luncherna och fått ha lite jäkla SEMESTER...

Anonym sa...

+1 för sommarfritids, speciellt om man inte har råd. Mitt problem är att frun kräver lagad mat varje dag, om ni klagar över hungriga barn tänk er då en butter partner som klagar under eftermiddagens aktiviteter.

Olga sa...

Jag brukar laga mycket middag så det räcker till lunch och komplettera med halvfabrikat som potatisbullar med mera. Hehe.