söndag 10 augusti 2014

Längt efter regn och rutiner.

Sådär sista dagarna av semestern blir det som det brukar: jag börjar drömma längtande drömmar om 12 grader kallt, ruskiga regnkvällar (när jag sitter tryggt inomhus med tända ljus, nota bene), efter uppsorterade garderober, färgsorterade regnkläder, en välfylld vintergarderob och femhundra nya recept att laga till middag.

Med andra ord: jag är rätt så trött (mild underdrift) på detta anything goes-liv vi kallar semester. Jag är ca noll för rutiner i vanliga fall, vi har inte lyckats införa en läggningsrutin för något av våra barn nånsin, men just nu längtar jag efter att bli en sån där rutinförälder som går hem kl 20 från varje middagsbjudning för att man INTE KAN bryta rutinerna en enda kväll. Eller okej, så himla långt behöver vi ju inte gå. Men jag längtar efter ordning och reda och att slippa laga lunch varje dag (woop woop yay hurra), efter att  barnen träffar kompisar och får lite stimulans utöver de miljarders timmar film de sett i sommar (de HAR även badat, lekt, busat, haft en idyllisk svensk sommar också, tro mig ni behöver inte ringa soc).

JAG VILL HA HÖST NU, OKEJ??

Och jag vet, nu kommer folk som gick på semester typ förra veckan ba "åååh vad dåligt, det är ju sommar länge till". Nä, vet ni vad - det är det inte. Taskigt för er att ni drog nitlotten sen semester (förutsätter att ingen väljer det), men skolan börjar om någon vecka och snart är det höst. Snart kan man ha strumpbyxor och andra kläder än urblekta osmickrande solklänningar som är 7 år gamla. Snart kan man röra sig utomhus utan att få svettpanik värre än Björklunds i tv-soffan. Snart kan man leva i sin fina lägenhet utan att leva i en kappsäck mellan sommarstuga och hem. Snart kan man ha smink utan att det rinner av. Snart kan man ha riktiga skor igen.

Det var väl allt. Just ja, vi kom hem från Kreta inatt. Bloggar mer om det sen men ett kort utlåtande: awesome!

1 kommentar:

Anonym sa...

Känner igen mig så jävla mycket! Imorgon börjar vi jobb/förskola/fritids och just nu sitter jag och myser med listor av diverse slag. Veckomatsedlar, aktivitetsscheman, månadsbudget, städschema och så vidare. Älskar detta! Sen VET jag ju att vardagen oftast inte alls blir så som mina fina listor utan oftare stress och gnäll och gröt-middag och "faaan vi har ingen mjölk hemma!", men JUST NU tänker jag inte på det utan njuter av att snart är det höst och vardag och läxor och tidiga mornar och rutiner (som vi aldrig följer särskilt bra men ändå).