torsdag 26 mars 2015

F u Prins Onsdag

Ibland bloggar jag om barnprogram. Idag är en sån dag.

Daniel Tiger är ett av oräkneliga barnprogram som ska lära barn viktiga livsläxor. Med sång. För det är enda sättet att lära barn viktiga saker som empati och andra goda egenskaper. Det är därför det finns en klar korrelation mellan att barn växer upp och blir moderater och att det inte sjungits tillräckligt i deras hem. True story.

I alla fall så handlade dagens Daniel Tiger om att låta alla vara med och leka tillsammans. Och det är ju jättefint. Till exempel är det ju jättehemskt om två barn säger "du får inte vara med" till ett tredje barn. Det håller väl alla med om. Kanske inte MUF, men vi andra.

Men så var det inte i Daniel Tigers värld. Istället lekte Daniel Tiger och hans kompis mamma pappa barn, och så kommer ett svinjobbigt barn som heter Prins Onsdag och vill vara dinosaurie. Och förstör de andras lek varpå de blir ledsna. Då kommer deras fröken och här tänker väl jag att hon ska säga typ "du kan nog leka dinosaurie här borta istället, för de leker nåt annat här" eller "kom kan du och jag titta på det här" eller "vill inte du också leka med dem, de leker det här - kul va?". Nej. Istället säger hon till de andra att se till att anpassa sin lek så att det svinjobbiga barnet ska få sin vilja igenom. Så det gör de. Allt gott kan man tycka. Inte jag då, men MUF antagligen.

Men sen får Prins Onsdag för sig att han vill leka med bollar och eftersom han skiter fullständigt i vad de andra vill så börjar han göra just det och har sönder det fina hus de andra byggt. Varpå de blir ledsna. Varpå de återigen får anpassa sig efter honom.

Hand upp den som inte upplevt detta genom hela barndomen. Hand upp den som upplevt detta och det inte alltid var killar som kom och förstörde och ba "bröööl, jag vill leka SUPERMAN" *river hela stället*

Ska fan också bli foliehatt och börja tro att media ljuger för oss och att vi indoktrineras till att släppa fram svinjobbiga snubbar hela tiden. Kan man ha som livsprojekt att avslöja Sanningen Om Kanel (den kanel vi köper i affären är tydligen rent gift) så kan man väl ha att avslöja Konspirationen Inom Barnprogram som hobby.

Typ.4 kommentarer:

M sa...

Heja dig! Igen..

Tant Sviskon sa...

Hah, jag satt och hatade på ett annat Daniel Tiger-avsnitt häromdagen. Alla barnen ska uppträda och göra det de vill, och allihop är asduktiga på att sjunga eller trolla eller spela dockteater. Men ett barn vet inte vad han är bra på, och tycker då att han vill också trolla för det verkar kul! Men då blir han tillsagd av fröken att det får han inte, för det är ju kompisens grej och han är ju inte duktig på det som kompisen. Visst, jag fattar, du ska hitta din egen grej, inte bara härma, men va fan, alla är inte begåvade och kan man inte bara få testa att spela dockteater då om det verkar festligt liksom?

Tudorienne sa...

Jättebra att du tar upp detta, ska se upp med Daniel tiger.

Min fru säger f ö att det där med kanel är en myt, det har hon läst nånstans.

Mirijam sa...

JAG VET! Hatar också det, lyckas alltid komma upp i högerspalten när Sigge kollar Babblarna så ibland kommer den igång av misstag.

"Tyst, bebisen sover", RROOOAAAARRR", JAG BLIR TOKIG!

Och så sången: HITTA PÅ EN LEK TILLSA-A-MMANS, jag vill tvätta både min och Sigges hjärna med klorin när det där har gått igång.