tisdag 1 september 2015

Strejk

Jag tror inte att jag kan göra det igen. En hel vinter till av att inte kunna ta mig till och från förskolan utan att dö.

Såhär: på vintern går det inte att cykla pga isiga cykelvägar som knappt går att gå på. De är svinjobbiga att köra vagn på eftersom det är slirigt och halkigt och snövallar överallt. Och så visst, ungen är 4.5 år, men att hon ska gå själv finns inte på kartan eftersom hon både är lat och envis och jag inte har två timmar på mig varje morgon.

Och jag tror inte jag orkar det. Idag sjönk jag ihop på golvet i hallen på förskolan och grät när jag tråcklade på henne regnkläderna. Och visst, jag är sjuk, men det var också första höstdagen. Jag vet ju att jag har x månader av snö/slask/is framför mig. Flera månader av ren och skär ångest varje morgon för att det är så JÄVLA JOBBIGT att lämna barn. Det är inte okej. Det är för mycket.

Och ja, i jämförelse med Syrien är det ett extremt i-landsproblem blaha blaha men jag fattar verkligen inte hur det ska gå. Hur ska det funka? Hur ska jag orka?

Folk som har barn på bilavstånd och bil i garage fattar inte hur ENORMT lätt de har det. Vill jag bara påpeka. Två år till, sen får hon gå med sina syskon. Jag kan inte vänta. Jag kan inte vänta.5 kommentarer:

AndraAnna sa...

Elcykel med dubbdäck? Kostar en hel del men det kanske det är värt för att överleva vintern? Moped med barnsits och dubbdäck? Skitkul att köra moped. Som tonåring körde jag moped i södra norrland i både regn, slask, snöstorm och på isiga och knöliga gator. Gick riktigt bra.

Tjockalocka sa...

Taxi?😬

Emma Wass sa...

AndraAnna hade bra tips tycker jag. Annars: pensionärsbroddar på vinterskorna, varm dryck i termosmugg och en rejäl vatten- och vindtät regnkappa med stor kapuschong. Finns det något jämnårigt barn i närheten av ert hem som ska till samma förskola? I så fall: dela på lämningar/hämtningar med den familjen.

Emma Wass sa...

Vinterkappa, inte regnkappa.

Maria sa...

Har elcykel med dubbdäck. Kan intyga att det underlättar, men vinter-ångesten inför vardagsslitet med lämning och hämtning ligger över en som en våt filt ändå.