söndag 24 januari 2016

Enkla svårigheter.

Imorgon ska jag åka till Stockholm för en kurs och sen träffa några twittrare på kvällen. På tisdagen ska jag gå på museum, luncha till mig lite författartips och sen ha möte med folk som har mitt jobb fast på ett annat museum. Allt detta kommer vara jättetrevligt och bra (samt hallå lyxen, sova på hotell!), om det inte vore för min eviga akilleshäl. Mina svårigheter med det som för andra är enkelt, nämligen: logistiken.

Det är så mycket med den här resan som jag känner är jobbigt. Som till exempel att tåget går klockan halv sju imorgon? Det är ju äckligt snuskigt tidigt! Eller detta: vilken väska ska jag ha? Jag behöver ha med mig ombyten och dator, så det blir rätt tungt. Ska jag alltså ta en sån där rullväska? Men orka rulla en sån i snöslask? Plus att när jag checkat ut från hotellet så måste jag ju dra den med mig överallt? Då är ju en bag lättare, även om jag måste bära den på min axel som redan är öm på grund av nån muskelsträckning.

Och så allt förflyttande. Visst, både kursen och mitt hotell är i gamla stan, men jag måste ju ta mig dit från centralen. Är det snabbast att gå? Ska jag krångla med tunnelbana? Då måste jag ju köpa nåt speciellt kort för det. Ni HÖR ju hur mycket bekymmer jag har?

Såna här saker är så lätta för alla andra, men tar upp väldigt mycket grubblande för mig. Logistik, denna förbannelse i livet.

Uber förresten, använder folk det på riktigt?

4 kommentarer:

Anonym sa...

Nu kan du betala enkelbiljetter i t-banans spärrar med kontanter. Snacka med hotellet, de brukar ha bagagerum där du kan lämna väskan (ibland mot betalning). Alltså kanske två väskor? En för kläder, necessär etc och en datorväska. Ja, folk använder über men jag har inte en susning om hur det går till. Traditionell taxi från centralen till gamla stan kostar ca 200 kr, mindre vid lite trafik.

åsa sa...

Snön är snart borta så rulla på!

Anonym sa...

Du brukar kunna lämna bagaget på hotellet och hämta upp det innan du ska med tåget bara.

Ellen sa...

Jag gjorde exakt som ni sa. Tog rullväska och lämnade på hotellet. Allt gick så fint så.