tisdag 5 januari 2016

Kul vintern, kul.

Innan snön kom sa vi saker som "åh vad krångligt det är med jullov utan snö, hade det varit snö så hade vi åtminstone kunnat åka pulka!". Och sen kom snön och alltså... pulka är SÅ överskattat?

Eller såhär: det var jättekul när man var barn. Och det är också kul om man har barn som gillar att åka, som klarar av att åka osv osv. Men att ha en fyraåring? Som tröttnar efter tre-fyra åk? Som klagar på att det är kallt och blåsigt och bara vill hem? Som man måste dra uppför backen och sen trösta när pulkan har vält och hon skrapat sig pyttelite utanpå overallen?

Nä. Det är fan inte kul. Men nu, när snön ligger här och gnistrar och kallar på oss så får man så JÄVLA dåligt samvete om man inte drar ut i backen med varm choklad och smörgåsar och bara njuuuter.

Well. Vi har varit på lekland. Och badhus. Och bio. Och så får vi väl konstatera att den här familjen är ingen utomhusfamilj. De stora har åkt pulka själva ett tag och Majken vill inte gå ut. Eller tja, hon vill ju. Men eftersom hon VÄGRAR ta på sig långbyxor, tröja eller något annat än en tunn sommarklänning så blir det liksom inte av. För jag tänker inte ta ett enormt bråk för att sen komma ut i en kvart innan hon klagar på att hon fryser. Näpp.

Så visst räknas två pulkatillfällen som att vi har vintersportat? Ja? Bra!


1 kommentar: