torsdag 30 juni 2016

Pappa hånar sin dotter, hihi vad kul!

Ni har säkert också sett bilderna på pappan som "är rolig" och härmar sin dotters selfie. Enligt artikeln jag läst (klicka här) så handlar det om att han tycker att hans dotter (19 år btw) postar för sexiga bilder och för många selfies, och när hon inte vill sluta så började han härma henne.

Och alla ba "gud vad kul, episkt föräldraskap, fan vad rolig kille!"


Eh nej? Det är inte ett dugg kul? Det är rätt jäkla sjukt beteende och han borde bli utskälld, inte hyllad. Och det spelar faktiskt ingen roll om hans dotter tycker att det är kul, för det handlar om mer än så. Ifall du nu var en som fnissade åt detta så kan jag förklara lite fort varför du borde ha satt skrattet i halsen:

1) Han tycker att hans dotter lägger upp för sexiga bilder och vill att hon ska sluta. HON ÄR 19 ÅR!! Det här är en vuxen kvinna som väljer att visa upp sig på det sätt HON vill, men hennes pappa tycker att han har rätt att bestämma över hennes sexualitet. Förstår ni inte det sjuka i detta?

2) Han hånar inte bara henne, utan alla som lägger upp liknande bilder. Det här är ett typiskt sätt att håna unga tjejer. De är ju så pinsamma, så töntiga, så larviga. Har ni sett hur de håller på? När tonårstjejer blir hysteriska över One Direction så är det vansinne och de borde skämmas. När vuxna män blir hysteriska över fotboll, då är det bara kärlek till sporten. Den här mannen sitter på en maktposition som medelålders man, och han använder den till att förlöjliga unga tjejer. "Kul" hörru!

3) Om du inte kan nå fram till din dotter (vilket i det här fallet ju är tur, för du är rätt gubbsjuk om du vill kontrollera hennes sexualitet) så är offentligt förlöjligande ungefär det SISTA du ska ta till. Föräldraskap 101. Det här är motsvarigheten till att typ härma sitt gråtande barn högt och hånfullt och säga "wää wää vad syyynd det är om dig som slog dig, staaackars lilla dig då halledudanemej". Man gör inte så. Man ska vara sina barns största beskyddare, inte deras belackare. Och visst, hans dotter tar det som ett skämt och tycker att det är kul. Säger hon, i alla fall. Men det spelar ingen roll, det finns barn som blir slagna av sina föräldrar och sen säger att äh, jag förtjänade det som barn. Barn är oftast lojala med sina föräldrar. Det är föräldrarnas ansvar att bete sig så att de förtjänar denna lojalitet. Det gör inte den här pappan.

Jävla tönt.

32 kommentarer:

Anonym sa...

Bra skrivet!

Anonym sa...

Du är så jävla bra Ellen!

Anonym sa...

Tycker han gjorde rätt. Hade hållt med dig om hon inte var myndig. Men som du säger, hon är en vuxen kvinna.

Anonym sa...

Hur kan det inte spela någon roll om hon tycker det är kul eller inte? Det är ju henne det handlar om.

Nea sa...

Har tänkt ungefär samma sak när jag sett detta i mitt facebook-flöde. Liksom, jaha varför är det så himla kul att han hånar sin dotter?

Nova sa...

För att hon kan känna press att "tycka det är kul", annars får hon andra kommentarer som också handlar om att män vill styra kvinnor; Men le då, var inte så jävla sur och snarstucken!

Anonym sa...

omg kan ni chilla. Hon är en tönt, han är en tönt och Ellen också

Lisa sa...

Tack! Det här har stört mig i flera dagar men jag har inte hittat något forum att ventilera detta i.

Anonym sa...

Kära sexist.

Det harmar mig massor att se hur en kvinna kan slå ner på en man på detta vis, utan att veta hur skadligt sånthär kan vara. Pappan tog en selfie bild som liknade den hans dotter tog och bara för att han är man sprider du hat mot honom? Får han inte ta en vacker bild av sig själv, o lägga ut den på nätet? Än sen om humor var inblandad, de ger dig ändå ingen rätt att vara såhär elak mot honom!

Du förstår väl hur mycket skada du orsakar med denna post. Flera unga män vågar knappt ta bilder o sätta det på internet för då kommer feminister som du och skäller ut dom. Det är såna som du som skapar hat på internet!
#slutmedpappahat

Anonym sa...

det är inte bara sin dotter han hånar

Anonym sa...

1) Vadå hon är 19? Tar föräldraskapet slut vid 18? Helt stopp liksom, varken råd eller tankar till barnen mer, nu är dom klara. Färdigbakta så att säga. (Tror snarare att det tar sin tid, och så länge barnen bor hemma kan dom nog räkna med att föräldrar beter sig som föräldrar). Han försöker skydda sitt barn, han har pratat med henne om det och hon fortsätter, han gör sitt bästa för att få henne att ta sig en titt på sig själv. Inte genom att kontrollera, inte genom att försöka blockera henne från internet eller säga att hon "inte får". Nej, han gör det med humor, som hon säger att hon tycker är rolig men som du bestämmer åt henne att hon avskyr.

2) Håna? "Åh, min pappa är sååå pinig!", eller vad menar du? Du känner inte att du använder överdrivna ord för att försöka skapa en poäng? Han har hittat ett sätt att tala med sin dotter på ett forum där hon kanske lyssnar. Försöker få henne att förstå hur hon ser ut i andras ögon. Jag trodde liksom att vi var i ett skifte här, att vi letade efter en mer jämställd värld där kvinnors liv inte ska handla om hur dom ser ut, där H&M-modellerna inte längre ska vara förebilder och det här selfieberoendet bland unga tjejer är väl ett steg i helt fel riktning? Och vad menar du med att tjejer hånas när dom gillar One Direction men det är helt reko för vuxna män att bli tokiga över fotboll? Hör du många icke fotbollsintresserade kvinnor säga "han skriker bara så där pga sin kärlek till sporten"? Inte? Därför att vilket som anses mest vettigt, att gråta över ett band eller en sport, skiljer sig rätt hårt beroende på vem du pratar med. För övrigt har det alltid varit min mor som gapat till fotbollen i min familj, även när jag (sonen) i tonåren bad henne sluta för jag lyssnade på musik och det skrämde livet ur mig varje gång hon skrek. En ding ding värld.

3) Alltså förlåt, men med den där jämförelsen om att det är som när ett barn slår sig och föräldrarna härmar dom när dom gråter, säger du inte då samtidigt att hon skadar sig själv genom dessa selfies? Och att han härmar henne när hon skadar sig? Det råder stor förvirring om vem som skadar vem här. Och det där "men det spelar ingen roll".. du skriver som att du tror att du har bättre kontakt med den här tjejen än hennes pappa, du läser en artikel och bestämmer helt på eget bevåg vad som är sanning och lögn i innehållet.

Anonym sa...

Jag kan tycka att det ser rätt billigt ut när småtjejer står och kromar sig med putande munnar och sexar till sig på vart och vartannat kort...Jag har själv haft det i min närhet, men valt att inte kommentera detta. Mest för att inte hamna på kant med denna kvinna.. Tycker att det finns närmre anhöriga som kan ta sig an denna uppgift. då hon själv inte förstår hur detta kan uppfattas... Men korten jag syftar på var av en helt annan kaliber... Om pappans agerande har jag egentligen ingen synpunkt, ser det mest som ett spex... Vill man kan man haka upp sig på mycket.. :)

Anonym sa...

Ja. Förmodligen. Ta och läs på lite du kära, kääära man.

majken sa...

Spot on, du skriver det jag har tänkt! Orkar inte med fler såna här lärdomar från allmänt folk (lex män).

Anonym sa...

Helt fel, det du skriver har jag inte tänkt. Orkar inte med fler såna här lärdomar från allmänt folk (lex kvinnor)

Anonym sa...

... Men om hon nu faktiskt tycker det är kul, precis som hon faktiskt säger?

Anonym sa...

Hur vet du att det är en man?

Anonym sa...

Håller helt med. Förstår inte hur en förälder kan göra så mot sitt barn. Och det där har en ju sett flera gånger med män som klär ut sig för att "gud vad roligt det är att hånskratta åt hur kvinnor ser ut", typ Felix herngren eller liknande? Mår illa.....

Anonym sa...

Denhär typen av feminism är varför ordet har nästan blivit en svordom. Tack för att du smutsar ner feminism rörelsens namn, nu tar folk oss på mindre allvar.

life of ito sa...

Inte för att vara den som är ben men faeern är väll också vuxen och får där med isåfall också lägga upp vilka bilder han vill.
Sedan borde man väll bli minst lika sur på alla andra som tar liknande selfies (har också tagit selfies med krans i håret) eller de kanske är ok sålänge de ser bra ut?

Anonym sa...

Det behöver ju inte vara ett hån det kan ju vara ett sätt att visa att man bryr sig om vad ens dotter gör och att man inte vill att hon ska råka ut för någonting
Det behöver ej menat som ett hot (vilket jag ej tror) utan bara ett sätt att visa att man bryr sig!

Martina sa...

Kan vi inte bara sluta lägga oss i vad alla andra gör hela tiden! Människor vi inte har speciellt mycket insikt om. Om du bevisligen kan säga att detta skadar dottern i fråga så fine.. Men nu är det uppenbarligen inte så att du kan det utan lägger in dina egna värderingar. Folk blir fasen i mig kränkta av vad som helst nu för tiden. Jag kan vrida detta inlägg till att du kränker mig genom att säga att jag inte får tycka det pappan gör är lite kul. Du kränker min personlighet.. Men inte fasen blir värden bättre av det..
Det finns så mycket viktigare saker du kanske skulle reflektera över och hjälpa till med i stället.

Anonym sa...

Bra sagt

Unknown sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Unknown sa...

Undrar om det hade varit samma debatt om det hade varit en mamma som lagt ut samma bild? Jag är feminist, men jag klarar inte av att män på helt ogrundade former blir kritiserade pga. att de är män. Allt är inte svart eller vitt. Är han en "jävla tönt" för att han gör en (vad han kanske upplever) rolig grej till sin dotter?

" Om du inte kan nå fram till din dotter (vilket i det här fallet ju är tur, för du är rätt gubbsjuk om du vill kontrollera hennes sexualitet) [...]"

OJ, OJ, OJ, vilken anklagelse... Är det inte skillnad på att kontrollera och uppmana? Nej fy, känner att jag blir provocerad av orättvisan och falska anklagelser som finns i detta blogginlägg.

Anonym sa...

Hej, skulle du kunna maila mig, jag har en fråga men hittar inga kontaktuppgifter. Tack! /Totte Löfström, totte.lofstrom(at)nyheter24.se

Anonym sa...

Ganska hemsk artikel egentligen. Dessa ständiga försök till att starta drev mot individer. Och maken till överförmynderi att påstå sej veta mer om familjemedlemmarnas agendor än familjemedlemmarna själva. Är det inte jävligt antifeministiskt att antyda vad dottern egentligen tycker och borde tycka om sin pappa. Och liknelserna med barnmisshandel är bara så himla dåliga.

Anonym sa...

Men snälla, ta en chill pill. Du har väl ingen aning om vad vare sig tjejen eller pappan har för agenda. Tydligen verkar tjejen tycka detta var kul, och det är endast hennes åsikt som räknas.alltså vad har hänt med PK samhället då man idag inte kan säga eller skämta utan folk kopplar det till sexism eller racism. Dina hemmafester måste vara så jäkla tråkiga. Tack för mig

Anonym sa...

Haha så gubbig och trist pappa. Han har inget med dotterns sexualitet att göra det är ju perverst att han lägger sig i. Selfies är skojs och får mest likes. Go girls! And go boys of course but everything is not about you.

Anna sa...

On point Ellen! Och ja hade mamman gjort samma hade jag tyckt det var lika dumt. Det är inte bara en bild med krans på huvudet föräldern har kopierat så väl kläder som tatuering plus att han har lagt upp fler bilder där han kopierat sitt barns bilder.

Jag kan ärligt säga att det finns delar av dagens ungdomskultur som jag inte förstår. Precis som det alltid har varit! Som vuxen är det inte alltid meningen att jag ska förstå och tycka om allt i ungdomskulturen, jag tänker att det är en viktig del i identitetsskapande att få en egen sfär och egna uttryck bortom föräldragenerationen. Som förälder kan jag alltid diskutera, lära mig och i vissa fall sätta gränser. Men aldrig genom att håna eller förminska mina barn.

Karins ordöverflöd sa...

För att få slut på alla diskussioner kan vi säga att far och dotter har kommit överens om det här för att få sin tid i rampljuset.
Och det fick de.

Anonym sa...

Du har helt rätt. Det här är minst lika illa som att slå sitt barn. Kanske värre. Man får absolut ironisera över sina barn. Särskilt inte en "vuxen" nittonåring.