måndag 29 augusti 2016

Ångesthantering

Så vi är erkänt dåliga på det här med lappar, gympapåsar, när fan är det förskolan stänger tidigt och var ligger regnbyxorna egentligen? Efter att ha fått psykbryt på att vi köpte ett par SVINDYRA MÄRKESGALONBYXOR i våras (visserligen på rea, men ändå) som vi nu inte kan hitta fick jag panik över att hösten knappt har börjat och vi är ändå redan efter?

Sen tog jag mig samman och letade reda på rena lakan (älskar när man läser diskussioner om hur ofta folk byter lakan och känner sig som ett jävla ufo som... inte byter lika ofta som ens den värsta av de andra), och duntäcken. Sen duschade jag och skrubbade hela kroppen, tvättade håret och exfolierade ansiktet och smörjde det sen. Kollade veckomailen från barnens lärare, och så lade jag in cirka ALLT som ska göras i vår gemensamma kalender. Alltså jag menar allt.

Typ:
Söndag, kl 21, upprepa varje vecka - "kolla veckomailen, ska läxor göras?"
Onsdag, kl 07.40, upprepa varje vecka - "gympa båda barnen"
Onsdag, kl 18, upprepa varje vecka - "sista chansen att göra matteläxa"
Torsdag kl 07.40, upprepa varje vecka - "matteläxa in Noa, skrivläxa in Emmy"

Ja ni fattar. Och sen alla aktiviteter ovanpå det. Plus mina inlämningsuppgifter i kursen jag läser (barn- och ungdomslitteratur, en introduktion) OCH påminnelse varje dag veckan innan deadline. Så jag slipper sitta där en söndagskväll och få påminnelse om att jag ska lämna in en uppsats om några timmar.

Jag kämpar hårt för att minska den här krypande ångesten som närmar sig. Det ger i alla fall en illusion av att ha koll. För nyss sa Emmy att "vi kanske typ ska ha nåt schema, så att man gör läxan varje dag man kommer hem från skolan istället för att sitta vid läggdags kvällen innan och stressa?". Hon är... lite mer organiserad än sina föräldrar om man säger så.

Nu har min man satt en bröddeg eftersom vi har svinlite pengar den här månaden och därför ska falla tillbaka till "baka eget bröd". Inte för att det ger någon skillnad i plånboken ca alls om man jämför med alla andra kostnader, det är mer för att vi ska känna att vi gör NÅGOT, ni förstår?

Jag kan i alla fall se fram emot nybakta frallor och te ikväll, efter alla barnen har lagt sig och vi sjunker ner i varsitt soffhörn i hemmet som borde städas.

Det kanske är tråkigt att läsa om vardagsbestyr såhär? Jag känner att mitt liv är rätt tråkigt just nu, så vi är ense där. Och så vill jag VERKLIGEN ha en cola, men det är en kostnad vi verkligen kan skära ner på. Livet ändå, glamour hela tiden!

10 kommentarer:

Ing-Marie sa...

När bibblaböckerna ska tillbaka, la du in det också?��
Andras vardag är rolig att läsa om!

elin sa...

Men skoja, det är ju asskönt att höra att det finns andra som inte lever det lyxliv en får för sig alla gör. Du är grym, ibland behöver en nog bara överleva? Och det är fan bra nog. Sitter själv här i värsta stöket, mat som bränns vid pp spisen och en mental to do list från helvetet. Kram på dig!

elin sa...

Men skoja, det är ju asskönt att höra att det finns andra som inte lever det lyxliv en får för sig alla gör. Du är grym, ibland behöver en nog bara överleva? Och det är fan bra nog. Sitter själv här i värsta stöket, mat som bränns vid pp spisen och en mental to do list från helvetet. Kram på dig!

Kerstin sa...

Härligt när barnen är så där kloka som Emmy ändå :-) Och jag tycker det låter generellt som att de är så kloka när de diskuterar samhällsfrågor och världen. Det är mera värt än att ha stenkoll på gympapåsen. Så där har ni ju verkligen lyckats med föräldraskapet! Vi har stenkoll på gympapåsen och läxor och vad det nu må vara men mina barns samtalsämnen vid middagen handlar om den roligaste formen de kan tugga fram på en gurkbit eller hur många gånger de har sett varandra på skolgården idag ;-) Inte så givande för övriga deltagare direkt och jag känner lite att det är vårt fel.
Vad gäller lakan byter jag max varannan vecka, så himla smutsiga är vi inte när vi sover tänker jag.... Så du kanske ligger i lä där?

Caroline sa...

Hemskt egentligen kanske men jag älskar på ett osunt sätt att läsa om andras oorganiserade vardagar. I övermorgon börjar vi skola in vår dotter på förskola, veckan efter ska jag börja jobba 25% efter att ha varit sjukskriven sen i mars pga Depp och ångest. Alla köper typ matchande vinterkläder för 10000 till sina ungar, lagar ekovegokäk med ett leende och ligger med varandra minst tre dagar i veckan. Igår dammsög jag halva vår lägenhet och idag behövde jag sova halva dagen, vår äldsta son hade inga rena kalsonger när han kom ut ur duschen ikväll och jag kan helt ärligt säga att om min fru skulle vilja ligga ikväll så skulle det bli ett HELL no på det, jag vill ligga ensam och orörd i soffan tack! När vi bytte lakan sist kommer jag inte ens ihåg. På riktigt.

presens sa...

Max varannan vecka? Seriously? Jag kan inte ens få tvättid varannan vecka.

För övrigt hade jag inte klarat av vardagen utan googlekalendern med påminnelser.

Anonym sa...

I min värld är det på gränsen till ofta att byta varannan vecka. Men det var kanske precis det du menade?

Anonym sa...

Här är en till som gillar att läsa om din vardag, känns skönt att dela känslan av kaos ibland... Och bytt lakan har jag inte gjort på över en månad, det vet jag helt säkert eftersom jag precis haft mens och fortfarande har en liten fläck från _förra_ mensen i sängen. (Asäckligt, jag vet, men prioriterar att ge mina barn någon slags mat och omvårdnad och vissa dagar är det typ allt jag mäktar med).

Pepp till dig Ellen, du är grym!

Annika sa...

Du är så snygg och rolig och jag är så avundsjuk på dig för det! Själv har jag ett jobb som jag gillar och som ger mig en ganska bra lön, så jag behöver inte oroa mig för pengar, men jag har inte heller ordning på vare sig läxor eller städning. Min syrra är otroligt ordningsam och har pedantisk ordning på både saker och läxor. Om vi kastar in en Moder Teresa-typ också som gör världen till en bättre plats, så har vi nog den idealmänniska som vi tror att "alla andra" är. Så det kanske behövs fyra personer för att nå upp till det ideal som vi tror att var och en av oss behöver uppnå?

Ellen sa...

Men vad fina ni är! <3