fredag 18 februari 2011

Nej, ungen ska inte heta Iris!

Vi vet ju inte vad det är för sort i magen och spanar därför på båda sortens namn. Återkommande när det gäller flicknamn är dock att folk tipsar oss om Iris. Och jag fattar verkligen inte? Iris? För mig har det alltid bara varit min systers namn baklänges, men nu är det tydligen det snyggaste, trendigaste och bästa namnet alla kategorier. I alla fall för de som tipsar oss.

Men alltså. Iris? Nej. Och inget elakt om namnet som sådant egentligen, men jag ser bara inte all that som alla andra tydligen ser.

Hade jag varit en cool förälder som varje månad lägger många hundratals kronor på små coola retro-outfits till mina barn, så hade jag velat ha en unge som heter Betty. Men det fungerar ju bara om man kör på "jag är lite cool och retro och 50-talsälskande"- konceptet helt ut. Mina barn går ofta klädda i för korta byxor (hur fort växer de egentligen) och vi klipper håret på dem själva så det blir lite snett och nu när jag skriver det här inser jag att det spelar ingen roll vad vi ger ungen för namn. Med oss som föräldrar är hen dömd till töntighet ändå. Sucks to be her. Or him. Hen!

10 kommentarer:

presens sa...

Ja, Iris verkar vara trendnamnet nummer ett just nu. Eller har väl varit ett tag - åtminstone bland "den sortens" föräldrar. :-D

Jag röstar fortfarande på ett dubbelnamn.

För övrigt är visst min unge för evigt dömd att bli miljöpartist.

Sofie sa...

Haha, jag som gillar Iris! Men maken tänker bara "öga", så det ströks snabbt från listan. Det blev fint för mig efter att jag träffat en jättefin liten Iris på 3 år, innan dess tänkte jag mest på den där rödhåriga tanten i "Goda Grannar". Hette inte hon Iris?

Sofie sa...

Haha, jag som gillar Iris! Men maken tänker bara "öga", så det ströks snabbt från listan. Det blev fint för mig efter att jag träffat en jättefin liten Iris på 3 år, innan dess tänkte jag mest på den där rödhåriga tanten i "Goda Grannar". Hette inte hon Iris?

presens sa...

Ja, det är väl inte konstigt att det är poppis. Tvåstavigt, feminint men inte gulligt, och känns "så gammalt att det är fräscht". Trendigt. Och ni är ju trendiga, Ellen.

Ellen sa...

Ja, vi är ju förbannat trendiga. Tyvärr! :-)

Tjockalocka sa...

Jag tänker mer Barbro eller Ingalill. Eller Bruno eller Folke. Hade jag fått en unge till och det hade varit en tjej, skulle jag definitivt valt Kitty. :-)

Lena sa...

Leah har varit favvo länge men nu är det så poppis att jag inte är lika förtjust längre. Annie däremot. Don't know why. :)

Anna Klara sa...

Tycker Ines är mkt coolare än Iris, mer Taikon.

Anonym sa...

Håller med Anna-Klara - Ines är coolt. Dessutom känner jag en unge som heter Iris och hon är überjobbig.

Jennie sa...

Jag gillar Iris. Får jag nångång en unge till och det blir en dotter vill jag att det blir en Iris. För det passar så rysligt bra ihop med mina äldre barns namn. Har inte fattat att det är trendigt.