söndag 20 februari 2011

"Oops... my pickles!"

Det finns någon myt om att vissa amerikanska kvinnor går omkring med en burk inlagd gurka eller liknande i handväskan. För ifall vattnet skulle gå "in public" så ska de då släppa burken och låtsas att allt vatten kommer från den.

Men jag fattar verkligen inte hur myten har uppstått. Inte ens i wacko-USA kan det ju vara mer normalt att bära omkring på inlagd gurka mitt på stan, än att vattnet går? Hur förklarar man ens det? Bara "Nämen ojdå! Vilken liten rackingburk med gurkor! Ville inte alls stanna i handväskan där den låg helt utan anledning. Och blöt på byxorna blev jag också, nästan så man kan tro att mitt vatten har gått. Men det har det ju inte. Jag har ju bara tappat min favoritburk med gurkor och blev så upprörd att jag kissade på mig. Nothing to see, move it along."?

Däremot läste jag om en gravid här i Sverige som fick en spark på urinblåsan så att hon kissade på sig. Fatta smidigt att vara höggravid och kunna låtsas att vattnet gått. Sen måste man väl iofs linka därifrån fort som fan, innan någon noterar att "fostervattnet" är ovanligt gult...

Inga kommentarer: