tisdag 27 december 2011

Fult, fult, fult!

Vi letar efter en våningssäng. Och ett stort skåp som kan svälja alla barnens leksaker och spel. Och så behöver vi ett nytt vardagsrumsbord. "Nytt" som i "nytt för oss", eftersom vi gärna köper begagnat.

Men även om vi köper begagnat kunde jag inte låta bli att smita in på Mios rea igår och gick omkring i tio minuter och upprepade "vem BETALAR egentligen för det här?!". För allt var ju så fult. Eller kanske inte sådär fult att ögonen blödde, men definitivt inte snyggare än Ikea. Men det kostade ju fem gånger mer i princip. Trots att det var rea kostade ett plastigt "träbord", i stil med de "Lack"-bord vi har, ca 2500 kronor. 49 kr på Ikea. Eller vad sägs om vanliga värmeljushållare som kostar 299 kr? Jag fattar inte vem som betalar för det? För det är ju inte kvalitetsgrejer precis, det syns och känns ju. Handlar det bara om att säga att man "minsann inte handlar på ikea", eller vad?

Och sen begagnatmarknaden då. Inte heller där finns det vi letar efter, i alla fall inte här i närheten. Antingen har Örebroare ovanligt dålig smak, eller så är det bara det taskiga utbudet som får det att verka som det. Men jag förstår inte hur de kan ha köpt så fula möbler från början? Nu byter de säkert ut dem från tusenkronorsbord från Mio. Stört.

Ifall ni råkar springa på en våningssäng som INTE är i lackerad furu/antikbets/stål och ifall ni hittar ett snyggt soffbord någonstans, hojta till då.

Näe, skoja bara. Det finns ju inga snygga soffbord.

9 kommentarer:

Terry sa...

Vilken typ av soffbord är ni ute efter? Vi hittade et på blocket för 200 pix. Det är -60tal i teak. Finns många i den genren (i Gbg iallafall).

Ellen sa...

Terry - inte här! :-o De i teak är snygga, men vi behöver ett stort eftersom vi har två soffor som man ska kunna nå bordet ifrån. Du ser ju på bilden i något inlägg nedan. Så helst ett stort och ovalt, men inte klumpigt och tjockt. Gärna i teak, men lika gärna i något material som vi kan måla i någon rolig färg.

Vi hittar inte, helt enkelt.

Jsn sa...

Jag har en äggformad skiva från Ikea över. Snyggt halvstort men vi behöver något runtigt

Anonym sa...

Köp en i furu och måla. Bättre blir det inte. Inte sämre heller.

Soffbord - ett jävla påhitt.
Mattor lika så.

Ellen sa...

JsN - synd att du inte bor i närheten då!

varagligaobservationer - ja, men de i furu är oftast så himla klumpiga?

Karolina sa...

Kan du inte såga benen lite av ett mindre loppismatbord då? Kanske är lika svårt att hitta fina iofs. Båda våra soffbord har jag hittat i en äldre släktings ladugård, så inga shoppingtips här tyvärr (och god fortsättning så klart!)

presens sa...

Men hur svårt kan det vara att göra ett eget soffbord om man inte hittar något man gillar?

Ellen sa...

Karolina - smart! Ska kolla upp det.

presens - svårt? Vi är inte snickare eller designers och vi vill ha ett snyggt bord. Klart vi kan ta en skiva och såga till, men hur snyggt blir det då?

presens sa...

Ja, alltså jag har inte gjort något, men det måste ju gå. Jag tänker så här - om man inte hittar något man gillar har man förmodligen en klar bild i huvudet av hur det ska se ut. Då borde det inte vara så svårt att realisera den bilden. Du är ju kreativ. Och kan man inte själv rita, såga och spika ihop så kanske man känner några andra som kan. Eller? Givetvis blir det ganska mycket svårare om materialet man är ute efter inte är rent trä.