söndag 11 december 2011

Oh, the drama!

I morse vaknade jag av klåda på hela kroppen, röda utslag och stickningar. Nässelutslag, googlade vi oss till. Nåja, jag är inte den som sjåpar mig i onödan (hrm), så vi fortsatte dagen som vanligt. Med frekvent kliande från mitt håll.

Men någon gång mitt i baket av en liten pepparkaksby började det sticka i min läpp. Och hey presto, så såg jag ut som Kissie:
























När jag ringde sjukvårdsupplysningen så visade det sig att det är en allergisk reaktion som drabbat mig. Märkligt, eftersom jag inte är allergisk mot något. När hon i luren hörde att jag hade fått en svullen läpp så uppgraderade hon situationen till en ALLVARLIG allergisk reaktion och beordrade mig att åka in till akuten.

Men alltså. Akuten en söndag i december? Jo, tjena. Dessutom bakade vi ju pepparkakshus.

Så jag bad helt enkelt mamma att köpa med sig någon allergimedicin på väg hem till oss, och så fortsatte vi bakandet. Så här blev det:



Jag älskar de små figurerna som har hängt med sen min barndom. De står och spelar på "torget" och förbigående snögubbar, renar och tanter stannar och lyssnar. Julmysigt så det förslår!


















Sen på kvällen (eller, runt tretiden) när det skymmer så tänder vi en liten ljusslinga i byn, och så fortsätter de spela ända fram tills efter jul.

Den allergiska reaktionen då? Läppen är fortfarande svullen och klådan är kvar. Men jag kan ju andas liksom, så akuten är inte att tänka på. Det här har dock potential att bli extremt korkade sista ord, så ifall jag kolar vippen under natten kan ni väl ha hyfs nog att säga att pepparkaksbyn är fin. Med tanke på att jag kanske offrat mitt liv för den och sådär.

Men ingen press eller något. Inte alls.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Du skulle behöva kortison, typ Betapred.

Anonym sa...

Jo, ta två allergitabletter och ös på med typ 12 tabletter betapred om du kan få tag i. Och boka tid hos vårdcentralen för att ta reda på vad du reagerar mot. Det tenderar att bli värre om det händer igen och då kan kortison vara bra att ha hemma.

Anonym sa...

Håller med anonym ovan.. Du ska absolut har Betapred plus göra ett pricktest. Allergi är inte att leka med.. Var rädd om dig.

Fantastisk fin julby ni gjort!!!!Anna P

Anonym sa...

Hur mår du idag då?
/Anonym nr 1

Karolina sa...

Alla går igång på allergin men jag säger bara; Vilken jättefin julby! Gör en till mig med! (och gå till vc om det inte lägger sig, krya på dig!)

Cilla sa...

Allergisk mot hushållsarbete? Dvs bakning och dylikt? Att det hela började innan bakningen har naturligtvis psykologiska orsaker =)