lördag 14 april 2012

Brännässlor, idioter och kycklinglasagne.

Så, jag började dagen med hembakt baguette till frukost och sedan sprang jag ju. Och så har vi skippat bokmässan till förmån för brännässlesanering i trädgården.







(Förstår ni nu varför jag blir lite trött när folk föreslår att vi kan koka soppa på nässlorna? Det här är från ca 2 kvm. Rötter, rötter, rötter.)

Kycklinglasagnen jag svängde ihop blev makalöst god och jag känner mig lite som en hausfrau if there ever was one. Vilket är bra, för nästa helg kommer jag lägga tid på att sminka mig, dra på mig en snygg klänning, dricka vin och gå ut och dansa, vara bakis och äta pizza. Ungefär så. Och då vet vi ju alla att jag är en dålig mamma. För sånt får man ju inte göra när man blir förälder. Enligt FL-morsorna då.

Min "favorit" i den tråden är den här ärkeidioten:

"Min mamma festade när jag var liten. Jag har aldrig sett henne full och pappa var alltid hemma och sov med oss.Men vi barn kommer aldrig att förlåta vår mor för att hon lämnade oss om nätterna(hände inte ofta men att det ens hände är inte ok). Jag tycker inte det är värdigt en mamma att göra såhär även om barnen inte ser på. ibland vaknade jag på natten och undrade vart mamma var. Det var väldigt obehagligt att vakna och att mamma var ute och inte hemma på NATTEN. 
Roligt kan man ha med vännerna på dagen också."


Aga är ju fel, men ifall den mamman örfilar upp sitt barn nu i vuxen ålder så kan vi väl säga att det är rätt välförtjänt? Förhoppningsvis har morsan sagt upp kontakten för länge sedan med sina kompletta fullblodsidioter till barn. "Vi kommer aldrig förlåta...", nej, det är ju verkligen något att förlåta. Hon hade KUL, fy skäms!

"Roligt kan man ha med vännerna på dagen också"... herregud, skit på dig.

12 kommentarer:

HannaA sa...

Det ger termen ilandsproblem ytterligare en dimention. "Har man inte problem så gör man sig" har kanske aldrig varit sannare.

Sigrid sa...

Hade de stått lika nära sin pappa som mamma så hade det ju inte varit ett problem. Det är klart att det är väldigt obehagligt att vakna och mamma är borta om man inte är trygg med den som är hemma. Om jag var hon så skulle jag istället vara arg på min pappa som inte skapat en tillräckligt nära relation med mig som barn.

Ellen sa...

Sigrid - nej, nej. Hennes pappa var tydligen "jättebra". Det var bara det att det är opassande att en mamma inte är hemma varje natt tills barnen flyttat hemifrån.

Karolin sa...

Men för i helvete! Familjeliv når nya idiothöjder. Orkar inte logga in.

JsN sa...

Undrar om det vore lika illa om mamma varit borta på natten för att jobbet krävde det.... Eller om det är just nöjesaapekten som gjorde det så hemskt

Karolin sa...

Okej. Jag halkade dit.

Madde sa...

Jag applåderar dig som orkar med att debattera; själv skulle jag ha tröttnat rätt snabbt när folk vägrar ta till sig vad man skriver !

Monika sa...

Känns rätt självklart att det bara är någon som sitter och skriver så för att provocera, folk har ju olika sätt att roa sig på. Förstår inte hur man orkar läsa/skriva på Familjeliv, låt skiten självdö liksom.

Helen Rosenberg sa...

Intressant att en tydligen inte är en dålig mamma om en är borta och roar sig på dagtid, istället för att faktiskt umgås med sina barn då de är vakna. Som om barnen skulle ha mer nytta av dem när de ligger och sover, liksom...

Ellen sa...

Monika - åh, man skulle kunna tro det. Men det här är riktiga åsikter från riktiga människor. Sorgligt nog.

Monika sa...

Fast hur vet du att det är deras riktiga åsikter, är det männsiskor du känner? Ganska många människor har ju en identitet på forum som inte stämmer överens med deras person IRL. Antingen vill man provocera eller så vill man visa upp en bild av sig själv så att andra tycker att man är avundsvärd. Jag menar inte att det är sk. Troll, men jag tror faktiskt inte på allvar att det är någons innersta åsikt.

Ellen sa...

Monika - fast vissa människor som uttrycker dessa åsikter har jag diskuterat med i 8 år nu. Jag vet massor om dem och deras åsikter är liksom konsekventa. Sedan är det klart att man stöter på troll då och då, eller människor som överdriver sina åsikter, men efter så många år på nätet tycker jag ändå att jag är rätt bra på att sålla agnarna från vetet, om man nu kan säga så om puckon.