tisdag 17 april 2012

Stl 128 - hell on earth

Jahapp. Sonen har börjat ha storlek 128 på kläder och tillhör därför storbarnsavdelningarna. Ifall kläderna på småbarnsavdelningarna är tacky och fyllda med för många rosetter, är kläderna för större barn ungefär som om man vill klä sina ungar som en transsexuell Michael Jackson på dekis. Så jäkla fult!

Vi som alltid köpt alla kläder på tjejavdelningen står helt rådvilla. En t-shirt med "Look at me" och en pussmun? Nej tack. Minishorts med paljetter? Eh, nej. Tight linne med plats för vadderad bh? No thank you.

Killavdelningen är lika ful den. Jag förknippar starkt alla dessa stora t-shirts och fula tryck med alla vanvettigt ouppfostrade killar som springer runt där ute, och jag har ingen lust att klä min unge så att han ser ut som en av dem. Dessutom är han smal som en sticka och skulle kunna tälta i storlekarna på killavdelningen.

Så kvar finns dyra märkeskläder. Eller tja, polarn och pyret. Svindyra, men om jag på något sätt ska kunna titta på honom utan att skämmas över vad han har på sig så känns det som det enda alternativet. Oh, joy för min plånbok. Och jag har letat begagnat, men det är ju för katten nästan lika dyrt som att köpa i butik.

Då åker jag hellre till outleten sju mil härifrån och botaniserar. Och DÄR har ni dagens uppdrag. Vad gör man inte för sina barn. Och sitt estetiska sinne.


7 kommentarer:

Karolin sa...

Villervalla finns upp t.o.m. 128. Inte billigt, men lite billigare än P.o.P. i alla fall. Jag bävar redan för den dagen det är dags att börja handla på de avdelningarna.

JsN sa...

Är du säker på att det behövs 128 om du tittar på "pojk"?

Här handlar vi ju glatt (eller mindre glatt) på båda sidor i klädbutiken och det brukar skilja minst en storlek...

Tahira Faye sa...

Zara har väl annars en del fina barnkläder? Dessutom har de väl inte riktigt samma system med storlekarna så det kanske går bättre?

Jag tycker att det finns massor med fina, färgglada och neutrala plagg i den storleken i Sverige. Känns som att jag alltid handlar massor när vi är där. Men det kanske är annorlunda om man måste hitta kläder för sju dagar i veckan, vi köper bara till lördagar och söndagar.

Ellen sa...

Zara finns inte här, och Kaxs på KappAhl har jag aldrig lyckats hitta bra kläder från. Vet att det finns, men jag har inte lyckats.

Men en tur till outleten gav i alla fall fyra snygga tröjor, så det utökade hans tröjbestånd med ca 100%

Och 122 på killavdelningen är lika fult som allt annat på killavdelningarna. De få gånger vi hittar något är det i fel storlek tyvärr.

Annica sa...

Var det Vingåker du var i? Funderar på om det är värt att åka dit. Har ju lite mindre barn och ganska mycket längre. 15 mil eller så...

Jenny i Malmö sa...

Håller med om att det finns så mycket fult!
Jag blev enormt irriterad när dottern kom upp i stl 25 i skor. Plötsligt fanns det bara snorfula skor med glitter och skit. Hoppades att jag skulle kunna komma lite billigare undan då vi var/är föräldralediga men det var bara att punga upp och köpa dyrskor igen.
I övrigt handlar jag hur mycket som helst på Lindex till mina barn. Tycker dessvärre att jag också märker tendensen att det blir svårare och svårare att hitta ju äldre hon blir. Dessutom börjar hon tycka en massa om vad jag köper vilket inte gör det enklare... ;)

Lovika sa...

Du har ju i alla fall två barn till som kan använda PoP kläderna, förhoppningsvis håller de för det.
Vår snart sjuåring behöver också kläder från storbarnsavdelningen och det är verkligen ingen lätt match att hitta kläder som känns OK.