onsdag 4 april 2012

Jahapp. Sommaren då.

Jag tycker att det är jättejobbigt att vi inte ska resa någonstans i sommar. Det är inte så att vi har rest mycket under åren vi har haft småbarn, snarare tvärtom, men resan till Frankrike förra sommaren väckte reslusten i mig igen.

Jag har helt enkelt svårt att förstå tjusninge med en sommar, en HEL sommar, i Sverige? Visst, vi ska bo i stugby och åka till Astrid Lindgrens Värld och kanske låna en sommarstuga vid en sjö och slappa i trädgården och åka på utflykter och så vidare... men ändå. Mer då? Det är ju ändå samma mat, natur, väder och så vidare.

Sverige är fantastiskt säger ni? Åh... jag skulle nog snarare säga att Toscana är fantastiskt. Florens. Provence.
Ungarna är jättebesvikna över att vi inte ska åka någonstans i år. Jag med.

Hur gör man för att njuta av sommaren i Sverige egentligen? När det regnar och algblommar och är 15 grader ute? När man stöter på bönder från Vimmerby som inte alls är lika charmiga som bönder från Aix-En-Provence?

Åh, tro inte att jag inte vet exakt hur von oben och nedlåtande det här låter. Det är inte meningen. Jag förstår bara inte hur jag ska kunna bli nöjd med att semestra i Sverige. Jag söker sinnesro, så kan vi formulera det. Ge mig sinnesro.

3 kommentarer:

Lovika sa...

Sinnesro att acceptera det du inte kan förändra...?

Men Sverige på sommaren är ändå bra mycket härligare än Sverige i november. Det är då jag saknar en liten utlandsresa som mest ;-)

Livet sa...

Upp med hakan, du kan träffa mig istället för bönderna när du åker till Vimmerby. Om du säger när du ska dit så står jag där och vinkar och spexar så ni får det fantastiskt. Ska vi säga så?

motvalls sa...

Jag håller med helt å fullt. Jag vill nästan hellre jobba på sommaren än semestra i Sverige.