torsdag 5 april 2012

Glad påsk!

Åh, härliga påsk! Kravlös, härlig, godisfylld, färgglad. Som julen utan krav och stress. Bara mys och trevligheter. Påskkärringar. Påskris. Nämnde jag godis?

Det enda som stressar mig lite är att vi inte har köpt någon påskmat än, och att jag inte hunnit börja med påsktårtan. Å andra sidan är det ju inte direkt samma krav på maten som på julen, bara lite ägg, lax, köttbullar och så räkor så klart.





Det enda tråkiga är att man ju (som jag har beklagat mig över varje påsk hittills) går påskkärring på påskafton här i Örebro. Vilket gör att allt med påsken liksom blir centrerat till en enda dag, istället för utspritt över lite längre tid. Det innebär också att allt godisätande blir centrerat, vilket kanske är bra ur tandsynpunkt men ack så tråkigt.

Nåja. Påsk är det i alla fall! Hoppas ni får en trevlig sådan, för det tänker jag ha!

9 kommentarer:

men det får man väl inte säga i det här landet sa...

Glad påsk Ellen!

Sofie med Sonja sa...

WTF, det är ju på skärtorsdagen man ska gå påskkärring! I alla fall i Skåne. Vi hade alltid påsklov veckan före påsk, dvs denna som är nu och hade därmed tid att tigga godis idag. Det är inte så att barnen i Örebro har lov nästa vecka då?

Ellen sa...

Nej, de har påsklov nu. De är bara allmänt retarded i den här frågan här. MYCKET irriterande!

Lovika sa...

Här råder alltid full förvirring kring detta. Har aldrig koll på när de där barnen kan tänkas komma (varken vid påsk eller halloween) så vi har aldrig något hemma när de kommer. Sedan, när vi tror de skall komma och har köpt hem så kommer ingen och när vi tröttnat på att vänta och ätit upp allt själva så kommer det et nytt gäng. Ungefär så...

presens sa...

Min unge vill inte klä ut sig till påskkärring alls... :-(

Och grannpojken var den enda pojken på sin förskola som var påskkärring, alla andra var påskgubbar av något slag. What's up with that?

Ellen sa...

Ja, fy fan vad provocerad jag blir av påskgubbar! Jag kräks på alla dessa könsstereotypa roller som säger att inte ens när man klär ut sig till påskkärringar kan killar låtsas vara tjej. PÅSKKÄRRING, inte påskgubbe!

HannaA sa...

Ja jösses. Min hankönsunge var mkt fin kärring idag på förskolan men de flesta pojkarna var inte utklädda alls. Allra lustigast var killen i treårsåldern som var kärring men som förutom svarta fräknar på näsan hade lite stubbprickar på överläppen och hakan också... Hur tänkte föräldern i fråga där tro. Var han månne en påskgubbetransvestit?

Lo sa...

Påskgubbetransvestit låter ju queer och fint. Som luciatomte (med ellerutan skägg), rätt vanlig på vårt dagis förr.

Åsa sa...

Vi hade besök av en "påskkärring" med tröja, byxor, gympadojoroch en halvt bortkletad tuschmustasch. Inte ens ett kort bjöd han på. Vafalls? Gav honom godis iallafall.