tisdag 2 april 2013

Dagdrömmar deluxe

Jag älskar att dagdrömma. Älskar, I tell you! När jag inte kan somna/när jag är och simmar/när jag sitter på bussen/är på ett tråkigt möte/typ när som helst? Här kommer mina topp 5 dagdrömmar.

1) Om vi skulle vinna megamycket pengar. Sådär 178 miljoner eller en miljard eller något. Vad skulle vi göra då? Jo, först och främst: lösa lånen för min mamma, bjuda henne på en resa och lite sånt. Köpa en lägenhet i Stockholm till min lillasyster och hennes sambo. Skapa fonder till barnen. Skänka till välgörenhet. Sen: RESA! Herregud vad jag skulle resa. Sen när vi tröttnat på det hade jag istället köpt ett hus i Frankrike eller Italien och åkt dit så fort jag fick lust. Och så skulle vi köpa en hästgård med personal som tar hand om hästarna när vi inte orkar, vi ska ha kock och efterrättsbagare och massör och frisör på ständig stand-by. Dessutom skulle vi renovera upp vårt gamla hus (alltså det vi bor i nu) och göra precis det vi alltid velat göra men aldrig haft råd med. Sedan, när det var i absolut toppskick, skulle vi ha gett bort det. Ordnat en öppen visning och sedan gett huset till en ung familj som inte har råd att köpa hus egentligen. Ja, och så skulle jag så klart alltid vara vacker i fina klänningar och jag hade nog gjort en bukplastik dagen efter jag vunnit alla dessa miljoner.

2) Om jag skulle få ge ut en bok. Jag kan planera allt i detalj; vad den ska handla om, hur jag vill att omslaget ska se ut, hur releasfesten (för en storslagen sådan skulle det tydligen bli) ska vara, hur jag vill se ut på mitt författarfoto, ja jag har precis ALLT klart i huvudet. Det enda som är kvar att göra är att skriva boken.

3) Erik Haag. Eller okej, det är kanske inte dagdrömmar.

4) Om jag skulle bli smal. Plötsligt skulle mitt liv vara perfekt? Det här att jag skulle vara exakt samma person bara smalare, det når inte fram. För om jag hade varit smal, då hade jag helt plötsligt varit en annan person med ett totalt perfekt liv? Rimligt.

5) Om Gudrun Schyman skulle börja följa mig på Twitter. Nejdå "skoja bara". Men jag drömmer ofta om det där lilla pensionatet som jag vill ha i Provence eller Toscana. Där vi lagar god mat, dricker goda viner och umgås med våra gäster på äldre dar.

Dagdrömmer ni?


5 kommentarer:

Tudorienne sa...

Absolut, dagdrömma och fantisera är helt livsnödvändigt.

S.W sa...

Hela tiden - fast jag kallar det för att visualisera. Än så länge har allt jag dagdrömt om slagit in!

presens sa...

Klart att Gudrun Schyman borde följa dig på Twitter. Och läsa din blogg.

Anonym sa...

Om Erik Haag? Oja!

Lotta sa...

Självklart så dagdröms det en hel del :)
Kanske inte om just Erik Haag ;) men jag dagdrömmer mycket om att ta familjen och flytta utomlands, ändra livet totalt.. Bryta sig loss från ekorrhjulet. Sen är jag också ofta en framgångsrik författare i mina drömmar...