tisdag 16 april 2013

Om att trivas där man bor.

Jag har funderat rätt mycket på flytt på senare tid. Jag har varit missnöjd med lite kring skola och förskolaoch jag har funderat på hur kul det är för dem att bo utan barn på gatan. Nu kommer vi få nya grannar till vintern (en barnfamilj börjar bygga hus mitt emot oss i juni, visserligen med små barn men ändå) och våra pensionärsgrannar direkt bredvid oss ska också flytta. Så kanske blir det fler barn på gatan?

Men att vara missnöjd med saker kring skola och förskola är ju en annan sak. Och att huset är för litet och lyhört med pappersväggar (nejdå, men gips - alla väggar är i gips) är en annan. Så jag har tittat på hus och funderat och tänkt och landat i att jo, någon gång måste vi nog flytta. Kanske. Eller. Väl? (När jag skriver jag så menar jag ibland vi men helt ärligt talat så är det jag som står för det mesta drivet i vårt liv i alla frågor)

Men så kommer våren och snart så är det kosläpp. Och vi har så många planer för trädgården. Barnen cyklar på vår trafikfria bilväg och vi har äntligen fixat (nästan) alla rum som vi vill ha dem och trädäcket är ju stort och inbjudande och var kan vi någonsin hitta ett hus som har utsikt över kalvar från köksfönstret samtidigt som det är nära till massor av kompisar? Jag vet inte.

Men jag trivs så bra här på våren och sommaren. Då är gräset grönast på den här sidan av staketet. Så alla eventuella tankar på framtida flytt skjuts upp till nästa vinter.


Inga kommentarer: