måndag 19 augusti 2013

Kan jag få dricka min cola ifred tack?!

Jag dricker ju mycket cola (zero). Ja, jag dricker alldeles för mycket. Ja, jag vet att det verkligen inte är bra för mig. Vi kan enas om det.

Men herregud vad jag är trött på de eviga kommentarerna. Sitter jag och hånler när ni diskuterar cappuccino eller latte - vilket faktiskt knappast är nyttigt heller - vid fikat? Säger jag "jaha... en kaffe idag OCKSÅ?" när ni tar en kopp efter lunchen? Nej, det gör jag inte. Och ja, kaffe är ju självklart mer socialt accepterat än vad det är att dricka läsk, men gissa vad - jag gillar inte kaffe. Jag gillar det verkligen inte. Jag är inte särskilt förtjust i te heller och jag vill också ha något som avslutar måltiden, som piggar upp eller som bara är trevligt att dricka vid fikat istället för ett glas vatten.

Det är tydligen så jäkla provocerande att jag 1) inte dricker kaffe ("har du inte blivit vuxen än?" och 2) gärna dricker cola ("du vet att det där är rävgift va?"). Herregud vad jag inte är intresserad av kollegors eller bekantas åsikter om vad jag dricker och när. Jag super inte på jobbet, jag blir knappast en fara för mina barn när jag dricker cola och det är ju inte som att de kritiserar mig på grund av deras problem med coca colas oetiska förfaranden runt om i världen. Nej, det sticker bara i ögonen på folk att jag tycker om cola.

Jag ska börja ifrågasätta deras kaffedrickande precis lika mycket som de ifrågasätter mitt coladrickande (som på jobbet handlar om typ en liten burk varannan dag eller så, om ens det). "Nämen, har du inte redan druckit kaffe idag? Menar du att du dricker TVÅ koppar om dagen? MER? Oj! Du vet väl att det är dåligt för tänderna? Ja ja, du gör ju som du vill..."

Kul stämning.

2 kommentarer:

presens sa...

Jag hatar fan det där. Kompisar som kommer medpikar, kolleger som tittar menande och kommenterar. Som du säger - jag kommenterar inte deras fem koppar kaffe om dagen, eller de tre burkarna öl (kompisar under semestern, då, inte kolleger). Varför är det så accepterat att racka ner på colan?

I will not keep calm and you can fuck off sa...

Tack för tankeställaren! Jag säger inget till kollegorna, men det händer att jag tänker det. Ska sluta med det nu :)