torsdag 17 december 2009

Debatt

Kvällens Debatt skulle handla om otrohet, varför det är så stort att Tiger Woods har varit otrogen, hur vi ser på otrohet - går det att förebygga? Visst lät det intressant? Tyvärr blev diskussionen aldrig särskilt intressant:

Meral Tasbas (wtf?): Alltså, jag tycker att man får ta lite otrohet.

Kdu-kille: Otrohet är inte bra

Isabelle Ståhl: Amenasså liksom det kanske inte är fel på den otrogna, utan på monogamin liksom?

Relationsrådgivarkille: Jag tycker att man ska titta på rollerna i förhållandet. Killen ska vara bestämmande, tjejen ska vara mjuk och spontan.

Meral (slänger med håret): Ah men preciis! Man kan ju undra vad Elin har gjort för att Tiger ska vara otrogen?

Eva Rusz: Jag tror att män och kvinnor tänker olika och har olika hjärnor. Därför ska vi vara väldigt olika i ett förhållande.

Gammal gubbe: När jag var ung kunde vi minsann inte köpa en massa saker bara för att vi ville.

Meral: slänger med håret.

Isabelle Ståhl: Liksom... varför ska vi vara monogama då liksom?

Präst: Det är inget fel på monogami.

Meral: Jag tycker man får skylla sig själv om nån är otrogen.

Relationskille: Man får ju tänka på vad man vill få ut av ett förhållande.

Eva Rusz: Vi är ju olika. Om vi accepterar det får vi bättre förhållanden.

Meral: (Slänger med håret.) Jag tycker att man kan vara otrogen så länge ingen får veta det.

Isabelle Ståhl: Men.. *fniss*... liksom, varför tänker ingen liksom på att det typ kanske inte är så att monogami är bra liksom?

Belinda: Nu slutar vi!


Why? Det fanns ju bra förutsättningar. Varför kunde inte monogamin som helig ko ifrågasättas? Varför blir kvinnor till offer så fort de blir bedragna, varför är det det värsta som kan hända en kvinna? Varför kräver vi så mycket av ett förhållande?

Tyvärr fick vi aldrig höra några djupare tankar om sånt. Men hey - vi fick ju i alla fall höra lite åsikter från Anna Anka!

4 kommentarer:

Manne sa...

Hahaha.. skön sammanfattning. Jag tittade inte men det låter otroligt intressant... eller ja. Känns som det alltid är så i "debatt", massa människor som inte är tillräckligt kunniga i området som får yttra sig i 10 sekunder. Det ger ingenting att titta, man blir bara arg på hur dumma folk kan vara. Och då menar jag inte att jag vet bäst men lite vett kan man ju önska.

Men rolig sammanfattning iaf! :D

ak sa...

Jag skrattar gott åt Gammal gubbe.

Veronica sa...

Tapperhetsmedalj till dig som orkade titta. Märker att jag inte missade något när jag satte tv:n på mute när det programmet började. :)

Hello, World! sa...

Hahahaha, vilken klockren sammanfattning! Det var samma race när ämnet var uppe i Kvällsöppet med Ekdahl i Tv4, förutom att Eva Ruuz var utbytt mot Rigmor Robèrt som sade att om Elin hade varit "manssmart" och satt sig in i Tigers behov så hade det inte behövt hända.

Sedan började mina ögon blöda så jag stängde av.