tisdag 19 oktober 2010

Herregud, panik.

Har ni hört att det sägs att årets vinter ska bli den kallaste i mannaminne? Eftersom vi hela förra vintern hade frost på insidan av fönstren, samt sov med tjocksockor känns det ju lagom lockande att bli handikappade av kyla ett jävla halvår till.

Om vi skulle åka någonstans i januari så är jag i vecka 33 typ, då får man väl fortfarande åka? I alla fall om man har intyg? Mina ungar kommer ju aldrig för tidigt, så risken att tvinga ner ett plan pga födsel känns ju rätt så liten. Dessutom får man ju då pröjsa för allt själv, så då föder jag nog hellre på planet.

Men anyhow, jag vill åka utomlands. Jag vill ha bamseklubb eller liknande till barnen, jag vill ha uppvärmd pool, jag vill ha massor av god mat och jag vill ha värme och sol och solstol där jag kan ligga och läsa. Jag vill inte tillbringa min sista tid som tvåbarnsmor i ett konstant huttrande tillstånd, jag vill kunna njuta av de få stunder av lugn jag har kvar i mitt liv.

Vart åker man då, i januari? Hotell? Resmål?

Jag vet inte, jag har bara åkt på sommaren och jag har skytt charterställen som kanarieöarna som pesten. Nu bryr jag mig inte längre, bara jag kommer ifrån slask och snö en stund.

8 kommentarer:

Tjockalocka sa...

Hm. Tror SAS har vecka 32 som gräns. Och hemförsäkringen har en annan. Min tjänstereseförsäkring gällde bara t o m v.28...

Hur som. I januari, närmare än Thailand och sydostasien: Oman, Dubai, Afrika. Slipper man jetlagen också.
Solresor har charter till Oman som ska vara bra.

Själva drar vi till Dubai och Ras al Khaimad. (men det beror på att jag ska jobba i Abu en vecka)

Ellen sa...

Asch då. Då kanske det inte går att komma iväg ändå? Alltid ska det vara något.

presens sa...

Egypten? Pool och allinclusive i svennebananghettot.

Jennie sa...

Men Ellen VAR har du läst/hört att det ska bli den kallaste vintern i mannaminne? Jag fryser bara jag närmar mig tanken! Och då är jag ändå totalekiperad efter förra vinterns erfarenheter.

Kajsa sa...

Militärdiktaturen Thailand?

vem kontrollerar vilken vecka man är i?

Lena sa...

Nope honey. Tjockalocka har rätt, de flesta bolag vägrar flyga höggravida. Och jag HATAR vinter, ska vi bilda hata vinterklubben?

JL sa...

Haha. Smhi:
- Nu är det bara polacker som sticker ut hakan, säger jourhavande Holmqvist. Meteorologer där har varnat för att det ska bli den kallaste vintern på tusen år. Men det var väl inte precis alla polska meteorologer som stod bakom den varningen om man säger så.

Ellen sa...

Johan - det kan alltså bara vara ett falskt rykte? Åh gud vad jag hoppas att du har rätt. Nu när jag tydligen inte får flyga and all.

Ska skaffa en sollampa och sätta upp i vardagsrummet. Tjocka gardiner så man slipper se skiten utanför. Som tur är ska jag plugga på distans hela vårterminen, så jag behöver aldrig lämna huset. Ha ha ha ha...