fredag 15 oktober 2010

Prepare for a rant.

Vi har en läckande toalett.

Vi har en läckande toalett, löv överallt, kvarglömda sommarleksaker i trädgården. Vi har ruttnande tomatplantor i växthuset, brännässlor som bara inte VILL DÖ och alldeles för högt gräs. Vi har en trasig gräsklippare, spindelväv på hela huset utvändigt och en tvättstuga som nu har tapeter och väggar, men inga golv.

Vi har med andra ord en jävla massa jobb att göra, men ekvationen vill inte gå ihop. Den vill sällan göra det när den som jobbar kommer hem runt sex, då det ska ätas middag och umgås med barn och läggas barn. Sen är det mörkt. Jag vet inte om ni har märkt det, men trädgårdsarbete är rätt svårt att utföra i mörkret. Dessutom fylls den tiden rätt lätt av tvättning, disk och allt annat sånt som man ju också måste göra. Sen blir det helg och helgen fylls med ridning, barnkalas, storhandling och så klart vanlig städning och matlagning.

Jag däremot, jag har tid. Jag har faktiskt oceaner av tid som teoretiskt sett skulle kunna läggas på trädgårdsarbete eller golvläggning. Teoretiskt. För nu är det såhär att jag klarar av exakt en ansträngning om dagen, och den måste vara måttlig. Typ som att åka till stallet med barnet. Eller som att åka och handla kläder åt mig själv. Sen, efter den måttliga ansträngningen, får jag ligga och vila med lite sammandragningar och foglossning resten av dagen. Trädgårdsarbete skulle alltså innebära att jag inte ens kan ta mig iväg och hämta barnen sen. Än mindre resa mig till upprätt läge.

Och det här stör mig något så enormt. Det riktigt svider i mig. Vi har en fysiskt frisk och pigg person som skulle kunna ta tag i allt som behöver göras. Han har inte tid så det räcker till. Så har vi en som har massor av tid. Men som knappt kan dra en lövkratta. En så jäkla dålig ekvation kan jag känna.

Någon som vill komma och leka hustomte med mig på dagarna? Jag pekar, ni jobbar, jag bjuder på fika. Ok?

Inga kommentarer: