tisdag 4 december 2012

Provsvar. Nån sorts.

Jag fick brev hem från läkaren som tyckte att jag skulle börja dricka kaffe. Och jag vet inte vad det betyder, men tydligen har jag brist på vitamin 12, järn och folater, men normalt blodvärde. Och så ska jag ta nya prover. Jaha.

Såna här brev är så jäkla förvirrande. Jag ska komma och ta nya prover mellan 8-10 (Imorgon, nästa vecka, vilken dag jag vill? Det framgår inte.) och då bör jag inte träffa en läkare. Jaså? Vad händer om jag gör det då? Bits han då? Eller menar de "du bör inte träffa en läkare, men det KAN hända att han kommer förbi och överraskar dig som en romantisk gest av något slag"?

Jag vet inte. Jag googlar och får fram något om anemi, men då ska man ha sämre blodvärden? Vi får väl se efter de kompletterande blodproverna.

Och apropå frågan om bob vs. snowracer, herregud vad ni svarar! Heja! (Kan känna lite som så att det vore ju trevligt om ni kommenterade lika friskt annars också, men jag tänker inte skåda given häst i munnen.) Jag hade ju, HAR ju, planer på att sammanställa det hela men så fort det kommer till såna saker kollapsar min hjärna. Men jag återkommer om det! Lovar!


4 kommentarer:

Världens bästa Maria sa...

Minns inte men var det din trötthet du skulle kolla upp? Vad gjorde du isf? Ringde du VC och sa att du vill kolla upp varför du är trött? För jag är också konstant trött. Annars alltså, nu är jag trött för att jag aldrig får sova för att jag har en bebis som äter stup i kvarten på natten. Men innan dess var jag alltid trött. Gäspade alltid, trots att jag sov 8-9 timmar varje natt. Gjorde ingen skillnad om jag sov mer eller mindre, jag var lika trött ändå. Men när jag var gravid kollade de ju järnvärdet och det var alltid OK. Jag var lite förvånad för jag trodde att jag hade järnbrist. Men även innan jag började äta järntabletter var värdet helt normalt.

KatarinaZA sa...

Det verkar som om hen som skrivit brevet inte kan skilja på "bör" och "behöver".

JsN sa...

Bör i det här fallet betyder behöver. Troligtvis är det också så att proverna är beställda sp du ska bara knata förbi labbet på VC när det passar dig! Sen hör läkaren av sig när provsvaren kommit.

(och detta vet jag eftersom jag precis hållt på med sån där kolla en gång till provtagning på M. Fast bi har inte fått brev utan läkaren har ringt)

Presens sa...

Säkert b 12. Min mamma får b12-sprutor numera eftersom hon har svårt att ta upp det. (Och mormor får blodtransfusioner med jämna mellanrum eftersom det är allt som biter på järnbristen. Schysta gener jag har, va?)

Men det känns väl bra att ha fått svar?