onsdag 5 december 2012

Subba.

Varför används aldrig det ordet längre? Har bitch tagit över helt?  Jag tycker att det är så talande, så pricksäkert. En subba. Har använt det ordet mycket det senaste dygnet kan jag ju avslöja. OM, inte till. Fast det ligger bra nära.

Annars då! Snö? Ja. Snöstorm? Ja. Som alla andra verkar det som, enligt twitter.
Min man fyller 30 år imorgon och jag är skitstressad över det för sen är det 10 år kvar till nästa stora bemärkelsedag så om jag fuckar upp det här får jag ju inte en ny chans snart igen direkt.

Om jag vågar mig på att sammanställa snowracer vs. bob-statistiken så blir resultatet på en höft såhär:

En överväldigande majoritet säger snowracer, vilket självklart är fullkomligt FEL. De som kommer mer norrifrån (med början av Örebrotrakten verkar det som) kallar det snarare för bob, även om det är vissa spridda skurar av genier som säger bob i övriga landet också.

Så: mer norrut och Örebrotrakten, mer bob. De flesta i övriga landet säger snowracer. Vill någon göra någon slags statistisk sammanställning med karta och bilder och allt så go ahead. Jag tänker må illa nu efter lunchen. Min mage blir lika kränkt och upprörd varje gång jag dristar mig till det absurda att äta mat. Min mage är den kränkte högermannen of the body.4 kommentarer:

presens sa...

Nä, "subba" är inte alls utdött. Det används i alla fall flitigt i vår familj.

Ellen sa...

Go presensfamiljen!

Ia sa...

Subba används frekvent här också.
Mat är överskattat. Tycker min kropp i alla fall. Nu är det tvångsätning och gainer som gäller. Ofta och så mycket som möjligt. Jag skiter i hur jag ser ut - bara jag inte bli hjärntrött..

Anonym sa...

Vi åkte snöbobb idag men fyra-åringen döpte om den till styrpulka.