söndag 16 december 2012

Snälla snälla låt oss slippa i år.

Förra julen var ett komplett misslyckande. Vi var magsjuka en vecka innan, sen blev min syster magsjuk PÅ julafton (efter julklappsöppningen, innan julbordet) och sedan blev resten dåliga någon dag efteråt. Inga mysiga mellandagar, inställd kalkonmiddag hos mamma på annandagen och ren misär. Så jävla värdelöst.

Och nu läser jag om familj på familj som drabbas. Folk faller som furor. Det rapporteras om vinterkräksjuka och magsjuka precis överallt och jag är helt gråtfärdig. Jag längtar efter julen i flera månader, snälla låt inte den här julen också bli förstörd!

Så när jag handlar julklappar och inte kan tvätta händerna hela tiden spritar jag mig mellan varje affär. Barnen får tvätta händerna så fort vi kommer innanför dörren och jag har sagt åt förskolepersonalen att förvarna ifall det går magsjuka på avdelningen, då får Majken och Emmy stanna hemma. Jag vill inte, vill inte, vill inte?!

Och så är det så JÄVLA svårt att vara hövlig och artig när jag läser om bekanta och vänner som ger sig ut och träffar människor trots att de kräktes dagen före. Eller som inte håller sina barn hemma från förskolan trots att resten av familjen ligger och kräks. Jag blir så jäkla förbannad på människor som inte har vett att hålla smittan borta från andra, men jag kan ju inte påverka dem. Jag kan bara tvätta händerna och be till högre krafter som jag inte tro på: snälla låt oss slippa i år!


8 kommentarer:

Tahira Faye sa...

Åh jag blir också galen på de som är ute bland folk trots sjukdom!

Men det där med att sprita mellan varven och tvätta händerna så fort man kommer in borde ju vara självklart även om det inte är jul eller magsjukesäsong?

Jag är livrädd för att någon i familjen skall få kräksjuka, det verkar så frutansvärd jobbigt och vidrigt!

Ellen sa...

Tahira - övrig tid på året lever vi enligt devisen "lite skit rensar magen".

Tahira Faye sa...

Haha, okej. Och ni slipper magsjuka resten av året?

Ellen sa...

Tahira - vi drabbas iaf inte oftare än andra. ;-)

Tudorienne sa...

Jag vet. Här väntar vi på vattkoppor. Fan alltså.

Ellen sa...

Tudorienne - jag tar hellre vattkoppor än magsjuka. Då kan man iaf fira ju med folk.

Apropå det påminde du mig precis om att boka vaccinering för Majken.

Anonym sa...

Vi fick våran första kräkning på Söndags eftermiddagen så nu går vi alla i väntans tider om man säger. Det är gött med lite VAB såhär innan jul. Bättre att ha det avklarat nu än att oroa sig ända in i det sista.

Grillfet

Lillevi sa...

Jag kan tycka att det är svårt med magsjuka - är det eller är det inte? Jag är en sånn som spyr väldigt lätt och av många olika saker, tex - 1 dag innan jag får halsont så spyr jag, jag spyr 7 av 10 ggr när jag hostar, det samma verkar gälla mina barn....

De hostar till och kräka kommer som på beställning - inte är de magsjuka då?!

Så själv har jag som regler 1. självklart spyr man på natten så blir det hemma från dagis eftersom jag inte vet varför
2. spyr man mer än en gång så är man hemma
3. Om de bara blir en gång, så berättar jag självklart för de vi kanske ska träffa att de har gjort det och så får de ge en egen bedömning om de vill ses eller inte


Min man däremot spyr han så är hand dödsjuk och blir sängliggandes i 2-3 dagar - inga problem där inte att veta vad som gäller....