torsdag 13 december 2012

Så. Jävla. Kallt.

- 22 grader är det här idag. Och eftersom jag stressade iväg med barnen till förskola och sen skolans luciafirande har jag börjat elda först nu. Vet ni hur kallt ett hus hinner bli om man inte har eldat på en sådär 12 timmar?

SJUKT KALLT!

Det är vackert, det är det för all del. Vintervärlden utanför alltså, inte huset. Huset är kallt, men julpyntat och brasan brinner och jag har ett knäckäpple att mumsa på strax.

Fy vad jag saknar att gå i luciatåg förresten. Jag saknar att gå flera om dagen och att fixa allt med ljus och band och jag saknar att sjunga i stämmor med en kör och jag saknar att få ta i från tårna och jag saknar allt med det. Men jag vill inte börja i en kör och de flesta luciatågen som inte är i en kör är ju i kyrkan, så jag vetefan när jag någonsin ska få till att gå luciatåg igen? Jag kanske ska smyga in i barnens tåg istället? Fast de sjunger ju så dåligt, så det blir ju ingen vacker stämsång då ändå.

Finaste luciasången då? Gläns över sjö och strand. Alltid. Och Gloria, den andra versionen av Gläns över sjö och strand, och så Det strålar en stjärna och... nämnde jag att jag älskar lucia?

Jag kan inte skriva mer nu. Mina fingrar är för stela. Helt på allvar. Stackars mig!

1 kommentar:

presens sa...

Femton grader. Det hade jag i mitt vardagsrum när jag kom hem från förskolan, i alla fall. Och inte är här julpyntat heller. Snart ställer jag en kastrull med glögg permanent på spisen, bara för att åtminstone få lite juldoft.