tisdag 19 november 2013

Den absurda moralpaniken hos föräldrar.

Just specifikt i detta fall handlar det om programmet Philofix där Rakel Wärmländer klippte sönder en docka för att göra en (asful, i mitt tycke, men det hör inte hit) lampa. Folk ba "åh nej, nu kommer min treåring hugga sin bebisbror i nacken med en sax och det är bolibompas fel!". Alltså?!

Jag har skrivit på SVT Debatt om saken. Ni kan läsa det här. Om ni istället vill förfasa er över mänsklighetens olidliga dumhet kan ni besöka barnkanalens fb-sida, där föräldrar upprörs och rasar. Fast jag skulle hellre läsa min text, det skulle jag ju. Helt opartiskt sådär.

(Obs, jag har inte valt rubrik eller ingress!)

4 kommentarer:

Johanna sa...

Gud vad bra att du skrev nåt om detta! Fattar ingenting över paniken, tror folk att barn ej kan se skillnad på människa å docka eller VAAD?

HannaA sa...

Ha, ha. Jag som tittade med mina ungar och tyckte tvååringen var lite tröttsam som gnällde. Men jag önskade att vi inte tittat eftersom sexåringen helt plötsligt såg lamppotensial i 30% av sina egna och 95% av småsyskonets leksaker. Och dessutom fick onödig information om att ledlampor är helt brandofarliga till dylikt pyssel. Suck ...

Lina sa...

Första kommentaren här från mig (JA jag borde skämmas, har läst bloggen från typ start men är sämst på att kommentera) men jaaaaa vad jag håller med! Blev skitglad när jag läste inlägget på Svt debatt, ännu gladare när jag såg att det var du som skrivit det!

Vad är det med folk egentligen? Har de inget annat att bli upprörda över? Har de ingen koll på all skit och vidrigheter som händer i den riktiga världen, dvs utanför deras egen lilla bubbla? Alltså jag orkar inte.

Katharina sa...

Alltså. Jösses. Har läst din krönika - tack - bra skrivet! HAr läst alla kommentarer - herregud vad är det med folk?! Jag blir bara mer och mer skraj för människor.