söndag 30 mars 2014

New York, New York. Hit me med era bästa tips!

Såhär: vi tänkte skippa typ frihetsgudinnan och sånt. Jag har läst ca en miljard reseguider och vet mycket väl om att det bästa tipset är typ att skippa magnolia bakery och ta ett annat som inte är lika känt men har bättre bakverk, att det finns jätteroliga små vintageaffärer med barer ovanpå i soho eller vad det nu står i alla dessa vintagebloggares reseguider.

Det jag skulle vilja ha är tips från vanliga dödliga. Och då inte att man får rabatt på Macy's med turistkort, utan typ när nån ramlat in på ett diskotek nånstans och så var det världens bästa drinkar där eller så. Såna tips.

Ifall någon har det? Vi ska bo i Lower east manhattan, ifall det spelar någon roll. Tips away tack!

7 kommentarer:

Anonym sa...

Åh New York, jag är typ kär i den staden och vill bara tillbaka igen och igen. Men efter besök de senaste vårarna kommer mina tips här.

1. Ta några timmar på outletbutiken Century 21. Trängs, bränn pengar och så. För det är sjukt billigt och man kan hitta bra barnkläder om man letar lite. Ligger vid ground zero.
2. När ni är där så smiter ni elegant in på hotell Hilton och tar diskret hissen upp högst upp. Där ligger sviten men den skiter ni i, ni vill åt utsikten, gratis och så kan man skippa köerna till Empire.
3. Besök Chelsea Market nere vid W 14-15 St. Vet inte vad det är, det stället är bara så himla bra. Fika, kolla runt lite och särskilt på morgonen och känn er lite som alla de hippa New Yorkers som jobbar där.
4. Frukost på hotellet? Skippa det och käka ute. Minst en morgon på något av de Le Pain Quiditain (stavning?) som finns.
5. Varje fredagskväll är det gratis inträde på MoMA, gå in då. Och om ni inte är där en fredagskväll, betala och in. Sedan en drink i baren på The Modern.
6. Stick upp till Harlem och käka på Red Rooster. Boka bord skitlång tid innan, helst igår. Värt allt!!
7. Vill man äta snobbig men urgod brunch gör man det på David Burke Townhouse. Värt! Behöver också bokas.
8. Häng en dag på Bleecker Street och avsluta på Broadway. Köp en sliskig cupcake på Magnolia.
9. Central Park. Punkt.
10. Gå någon kilometer på 5th, det är här pulsen finns. Trångt, mycket ljud och folk, New York. Älskar det!
11. Shoppa. Tänk inte att du köpt för mycket. Tänk att du kommer att ångra dig när du kommer hem och inser hur billigt det var med Converseskor för barn. Så, shoppa.

Emma F sa...

Och den senaste kommentaren var från mig, namnet försvann.

Victoria sa...

Åh. Jag vågar inte ens börja kommentera med risk att jag inte slutar.

Men det handlar mest om mat. Kanske lite annat. Det finns en helt fantastisk veganrestaurang som är ett måste att äta på. Mailar dig namn och adress sen.

Skippa kön till frihetsgudinnan, åk ner till Battery Park och ta gratisfärjan t o r till Staten Island istället. Bättre utsikt, mycket trevligare.

Vad vill du ha för tips. Det är mitt home away from home, min svåger är uppvuxen där och min kusin bor där och jag älskar skiten ur stan.

Pendeln till Long Island och ta en tur på boardwalken om det är fint väder. Dricka öl på Racoon Lodge.

Kan jag få följa med?

Josefine sa...

Strandpromenaden på Coney Island. Ta en öl i solen där. Helt fantastiskt fint!

Anna sa...

Titta in på http://www.ettannatnewyork.com - underbara tips.

Jag gillade verkligen South Street Seaport - lite shopping, restauranger och båtar! - men mycket blev tydligen förstört i Sandy-stormen.

gilmorelorelei sa...

Www.newyorkulrika.com skräddarsyr!

Ellen sa...

Jättebra tips hörrni! Tack så mycket. :)