tisdag 11 augusti 2015

Saker jag har retat mig på under sommaren.

Oj det är mycket mina vänner. Galet mycket. Alltså larvigt mycket. Men eftersom jag lider av en förlamande huvudvärk som ger mig dödsångest och dimmig syn kommer jag inte kunna skriva ner alla. Eller ens minnas alla. Men några få exempel kan ni få. (Och jag har läkartid idag, så var lugna.)

1. Alla dessa deckare skrivna av män som frossar i kvinnors och barns lidande HELA JÄVLA TIDEN. Jag orkar inte att vi gång på gång hyllar män som Skriver Böcker när det enda de gör är att slentrianslakta horor, fastnar i obskyra beskrivningar av lik och inälvor och skriver personporträtt så stelbenta och ensidiga att en flaggstång är mer intressant. Detta: jag kan läsa om mord och våldtäkt om det finns någon slags intelligent tanke bakom. Om det finns någon slags inbyggd (men ej på näsan skriven) kritik mot det samhälle vi lever i. Men dessa män, dessa evinnerliga män, de anser att kvinnolik är underhållning. Och vi sväljer det. Och sen, detta är det värsta, sen har vi mage att nedlåtande kalla romantisk "kvinnolitteratur" för "chick lit"? Wtf?? Som att dick lit är bättre? Dick lit dödar kvinnor och barn för nöje. Chick lit handlar om kärlek. Men visst, låt oss håna kvinnorna. Igen. Som jag sa på twitter: män kan fan inte ens skriva en enda vettig dialog mellan älskande. Vi hånar helt klart fel genre.

2. När män säger "Ja men ni klagar på oss män men hela samhället är ju byggt av oss. Var  hade ni varit utan oss va? Utan teknologi och civilisation! Tänk på det nästa gång ni ser på TV eller äter choklad - vi har skapat detta!". Eh.. alltså... ni vet att män har förtryckt kvinnor och varje gång en kvinna t.ex. har velat forska eller uppfinna har män gått ihop och ba "nej lilla gumman, vi är såna patetiska små svin att vi tänker hindra dig eftersom det inte passar sig att du gör sånt här"? OCH i de fall som kvinnor faktiskt HAR lyckats upptäcka något nytt så har gubbsen gått ihop och snott åt sig äran så att vi inte ens fått veta om det. Det är liksom så EXTREMT korkat att som man säga något sånt att man undrar hur mänskligheten ens har lyckats leva vidare när det är män som haft makten.

Det är som att jag skulle skicka mitt barn till rummet som bestraffning hela dagen, och sen på kvällen ge ungen en utskällning för att hen inte hjälpt till att städa vardagsrummet. Och så dum i huvudet är jag ju inte. Däremot tydligen män. Aja, vem är förvånad.

3. Kan folk snälla snälla sluta vara såna förbannade vidriga as till rasister? Jag orkar inte mer. Det är för mycket. Vad är det för fel på er? Och jag vet, jag är inte ens utsatt och ändå är jag livrädd. Kan inte ens föreställa mig hur det måste vara att tillhöra en utsatt grupp.

4. Föräldrar på stranden som inte har respekt för följande två saker: Vatten och sol. Ska börja socanmäla föräldrar som orsakar uppenbar fara för sitt barns liv genom sin förbannade nonchalans/okunnighet/lathet.

Det finns hundra saker till men jag kan/orkar inte komma på dem just nu. Jaha, jag är väl tillbaka och bloggar igen. På så himla bra humör tydligen. Hej hej!


8 kommentarer:

åsa sa...

Härligt!

Anonym sa...

<3 <3 <3

Kerstin sa...

Underbart att du är tillbaka Ellen!!

Tudorienne sa...

Välkommen tillbaka! Skulle inte ta i en mansdeckare med tång. Hälsan först.

Anonym sa...

Asbra!

Anonym sa...

Män som fläker ut sin nakna kropp i valfri mataffär, sluta med det - pronto!

Under temat saker vi stör oss på..

Maria sa...

Jippi! Att du är tillbaka, alltså.

Ikka sa...

Heja!