tisdag 6 september 2016

Breaking news!

Jag ska börja med tyngdlyftning! Ni vet såna där stänger som man försöker baxa upp på golvet och sen ska jag säga saker som "nä men vad tar du i bänkpress då?". Eller alltså, det är ju planen. I verkligheten handlar det om att jag kommer gå till gymmet, gå runt alla vikter i ca en halvtimme innan jag vågar lyfta en tom stång (pga hallå, svag nybörjare), skämmas över hur dålig/svag jag är och sen gå hem och skämmas. Men som jag så ofta tänker: någon måste ju vara sämst också?

Andra breaking news: träffade Cecilia från favoritpodden Kulturens ABC i helgen och hade så jävla kul och blev så jävla full? Sjöng 9 to 5 på karaoke och frågade folk om de hade knark. Ville jag knarka? Tydligen. Väldig tur att jag inte fick tag på något, inte för att jag hade gjort nåt med det ändå. Förstår inte hur folk kan typ snorta grejer? HUR nyser de inte ut det? Jag tycker det är läbbigt med nässpray liksom?

OCKSÅ breaking news (titta hur fint jag låtsas att det liksom HÄNDER grejer i mitt liv): kanske ska bli dagmatte till en hund några dagar i veckan? Ska träffa honom på lördag och se om vi får nån bra kontakt. Jag har en dejt med en hund, som ironiskt nog heter samma som min man. Mycket bra upplägg för komisk förvirring.

Nu har jag inga mer breaking news att bjuda på. Förutom att förlåt, men nån skrev att hon bytte lakan ca varannan vecka som i att det var sällan? Jag skrattade HÖGT rakt ut. Jag är mer på nivån "eh... jag kan inte minnas så långt bakåt?". Sådär, nu kan ni alla andra känna er fräscha i jämförelse. Någon måste ju vara sämst också. Ska tatuera det i svanken.


13 kommentarer:

elin sa...

Varannan vecka? Jag har typ ett sommarset och ett vinterset, så byter väl ca 2 gånger om året. Kanske skakar av dem lite på golvet ibland däremellan.

Katia sa...

Eh, JA TILL TYNGDLYFTNING. är typ den absolut bästa träningsformen pga helt fokus pà vad man kan lyfta och inget fokus pà hur man ser ut. Och sà är det sà jävla badass att kunna lyfta mycket i vikt, man fàr sànt självförtroende. Dock varning för att man blir full pà fester och försöker känböja med vuxna män pà ryggen.

Malinka sa...

Weee! För tyngdlyftningen främst. Har du tänkt på nåt program? Jag tycker alltid det är enklare att våga göra grejer på gymmet när jag har förplanerat det. Kan tipsa om ett om du vill. (Är så trött att jag tappat namnet och mobilen där jag har det ligger för långt bort. You know where to find me.)

Madde sa...

Thank god att det inte bara var jag som tyckte det lät som sjukt ofta! Team minns inte när jag bäddade rent sist här. Eller ja nu gör jag ju det pga var i söndags, men innan det? Har verkligen ingen aning.

Kerstin sa...

Haha, jag trodde var tredje vecka (som jag for the record ändrade till) ÄR sällan eftersom folk jag känner verkar byta varje fredag för att det ska vara fräscht till helgen :-D Men ok, ok jag ligger tydligen i framkant när det gäller lakansbytning så jag får väl ge mig då ;-)

Madde sa...

Läste nån gammal typ Frida-tidning gör evigheter sedan och under rubriken "Så vet du att det är dags att göra slut" stod "du upptäcker till din förskräckelse att han bara byter lakan var tredje vecka" sååå det kanske bara är vi andra som är jätteäckliga.

presens sa...

Tyngdlyftning? Jag som letar ny sport kanske ska härma dig den här gången med. Det gick ju bra sist. Annars har jag varit inne på karate.

Anonym sa...

Klart du ska lyfta tungt, på riktigt - det är svinkul och en bra boost för egot. Utvecklingskurvan är sjukt brant från början då man kan öka från vecka till vecka. Lucky you!

Helena sa...

Grymt kul med tyngdlyftning! Jag höll på med styrkelyft för ett gäng år sedan och det är så kul att träna med enda fokus att bli riktigt jäkla stark. Tipz: om tyngdlyftning är för tekniskt svårt är styrkelyft mycket enklare, eftersom det handlar om basövningarna bänkpress, knäböj och marklyft.

Ellen sa...

Helena - ok det är väl styrkelyft jag gör då, för det är verkligen dessa exakta övningar.

Malin - jag har ett program jag följer och har en på twitter som hjälper.

Helena sa...

Ah, men ännu roligare då! Jag blir superpeppad för din skull för jag minns hur roligt det var :-) I styrkelyft tog jag min enda verkliga idrottsliga merit när jag var med i SM, får leva på det resten av livet, haha. Har du gått med i någon klubb eller är planen att köra mest på egen hand? Jag upplevde att det var till stor hjälp att vara med i en klubb, för då gick det att få hjälp, framför allt med tekniken, av andra med mer erfarenhet och de allra flesta är snälla och hjälpsamma. Hojta till om du vill ha tips eller nåt!

Pippigull sa...

Det är helt dröjt i förnekelse hur sällan jag byter lakan. Förr spydde ju barnen lite nu och då vilket medförde naturligt byte men nu... Ingen aning. Var tredje vecka verkar väldigt ofta!

Limpy sa...

Byter lakan när det börjar klia eller när jag tycker att underlakanet börjar skifta i en nyans av gult. Detta trots att jag själv har skrivit ett städschema där det uppmanas till att byta lakan en gång i månaden.