torsdag 1 september 2016

"It made me think: are we just longing for love, after all?"

Vafan är det för rubrik, undrar ni? Well förlåt, men jag kollar på Sex and the city (för sjuttiofjärde gången eller nåt) och har drabbats av Carriesjukan: att ställa korkade frågor om uppenbara saker. Hennes överanalyserande och neurotiska personlighet har jag redan thank you very much.

Är lite kränkt över att jag faktiskt gjort jobbet av att fylla i ALLA grejer i vår kalender, och ÄNDÅ var jag förut idag på väg ut genom dörren till föräldramötet... som är imorgon. Dubbelkollade i sista sekund och fick sen ta av mig skorna och skämmas. Oops.

Nu sitter jag här och har bytt lakan i en nedkissad barnsäng, gett katterna mat, fått huvudvärk, nattat om barn, plockat undan bröd som låg framme och alla såna saker som man måste göra innan läggdags. Men får jag lägga mig? Näpp. I ett svagt ögonblick lovade jag nämligen att vara vaken tills tvätten var färdig för att kunna hänga och tumla sen. Men tja, DEN BLIR JU ALDRIG FÄRDIG.

Apropå att ni gillar att läsa om vardag så tänker jag ta er på orden och fråga om det här med torktumling. Folk verkar ju inte tumla typ nåt? Vi tumlar ca allt. Min man tumlar även mina klänningar som inte ska tumlas, men det är en annan historia. Men seriöst: jag hatar kläder som inte tumlats? Hängtorkade kläder, typ cardigans osv som vi ibland tumlar och ibland inte, de känns så jävla stela och omysiga när de hängtorkat?

Eller så beror det på att de får hängtorka i världens fulaste och sunkigaste badrum, och inte på nån grumme tvättsåpeholme. Inte dansar jag för dem heller, det hade i och för sig fått dem att surna till ännu mer.

Jag hatar tvätt så mkt. Jag hatar min garderob. Jag lider av någon slags "åh det är snart höst, jag måste uppdatera min garderob"-panik och ser massa chica (!) och moderna människor som går runt och är snygga. Så inbillar jag mig att jag också skulle se ut så men jag vet ju att med mina tits and ass blir allt bara vulgärt ändå. Och så blir jag varm i alla kläder, särskilt de snygga och propra, och svettas. Vulgär och svettig. Min estetik är som slutscenen i en porrfilm. Jaja.

12 kommentarer:

Tudorienne sa...

Det är möjligt, men du är också väldigt väldigt rolig.

Anonym sa...

Tumlar bara underkläder och handdukar. Använder mjukmedel och tycker att det blir mjukt om det hängtorkar. Utan mjukmedel blir det dock stelt och handdukar som inte tumlas är ju sandpapper :/

Lesthi sa...

Jag upplever samma, känns som att jag och min man är de enda som tumlar kläder. Men om vi inte gör det så är ju katthåret kvar, så jag slänger in allt. Något enstaka plagg kan jag plocka bort om det är typ spets, men annars ALLT! :D

Anonym sa...

Alltså. Vardag... Blir trött bara jag tänker på det...

Men i alla fall. Torktumling. Om en vill rädda världen litegrann så är det dumt att torktumla men det är skönt med mjuka kläder. Så jag hänger tvätten tills den är torr och sen kör jag den i typ tio minuter i torktumlaren på låg eller ingen värme och - häpp - kläderna blir som nytumlade! Behövs ingen sköljmedel (för den parfymerade sorten kan ju typ döda folk med allergi) och eventuella katthår försvinner!
Sen om en är trött och orkeslös tumlar en förstås. Det finns ju ändå gränser.

Anonym sa...

Tumlar inget någonsin för äger ingen tumlare. Använder inte sköljmedel heller. Och ja, handdukar är stela innan första användningen men hittills har hela familjen överlevt. //Tormenta

presens sa...

Jag tumlar oftast inte kläder. Basicbarnkläder ibland, och underkläder. För att vara effektiv som möjligt i tvättstugan är det bäst att hänga kläderna i torkrummet och tumla resten. Tvätten är nog mitt minsta problem. Jag stödtvättar hos flickvännen emellanåt, och trivs med att boka tvättstugan i fyra timmar en lördag och tvätta och torka och tumla och mangla och stryka. Jag tror att det finns en diagnos för sånt.

4everfine sa...

Sa senast i helgen: "tänker så mycket på att jag borde vara sval och smal, och så är jag varm och tjock. Det får bli i nästa liv". Men tumlingen: gud nej, hängtorkar så mycket jag kan. Tumlade kläder 1 blir så skrynkliga och 2 slits så mycket? Men vi har bra torkskåp där jag bor, det gör så klart skillnad.

Femminutersmamman sa...

Jag tumlar allt. Det som inte kan tumlas får inte bo i min garderob.

Samma devis i köket: går det inte i diskmaskinen, kommer det inte in i något köksskåp hos mig.

KatarinaZA sa...

Angående torktumling... Jag tumlar frottéhanddukar, barnens kalsonger samt ett urval av mina underkläder. Resten av tvätten får hänga och torka.
Jag gillar att tvätta. Det är sådan tillfredsställelse att se tvättkorgen bli tom.

Kerstin sa...

Jag torktumlar nog 2/3 av alla kläder. Nyare kläder vi är rädda om tumlas inte men ju äldre kläderna blir desto mer åker de i tumlaren. Sen kan man ju undra varför alla kläder man köpt i USA klarar av att torktumlas men typ inga kläder som är köpta i Sverige tål att tumlas? Mycket mystiskt....
OCH jag överdrev nog när jag skrev att vi bytte lakan max varannan vecka, det brukar nog snarast gå 3 veckor emellan när jag tänker efter. Eller vem räknar egentligen? Jag byter när jag är sugen på att vakna i nybäddad säng för det är himla skönt! Men det är ju så jäkla jobbigt att byta lakan så det orkar jag inte göra mer än nödvändigt.

presens sa...

Och om man ska följa tvättråden i barnkläderna så är det oftast så att kläder köpta på pojkavdelningen kan tvättas i 60 grader och tumlas, kläder från flickavdelningen ska tvättas i 40 grader och hängtorkas.

Anonym sa...

Tumlar endast typ kuddar och täcken. Aldrig sköljmedel på handdukar, de tappar ju sin uppsugningsförmåga då. Tycker tumlaren sliter sönder grejerna och förstör tyget jättesnabbt. Älskar att tvätta och hänga, perfekt meditation för lagom stresskadad småbarnsmor.