måndag 17 oktober 2016

Läget då?

Tja, för att citera sonen varje dag han kommer hem från skolan: det är piss!

I förra veckan klippte jag av en dm av håret i ett anfall av pms och "fan vad ful jag är". Vet inte varför det skulle bli BÄTTRE av kortare och ojämnt hår, men pms does as pms does så där stod jag med Majkens pysselsax i badrummet och klippte och hade mig.

Det är längre på ena sidan än på andra, men jag vill inte jämna till för då kommer jag likt mina barbies sen sitta där med snagg typ. Bättre att ha ojämnt hår. Jag har det ju ändå uppsatt i nån slags städknut större delen av tiden.

Så Majken är sjuk. Scharlakansfeber. Jag trodde det var typ som röda hund och polio, dvs en sjukdom som inte finns längre. Tji fick jag. Det är tydligen streptokocker bara. Eller bara och bara, hon är ju redigt sjuk och vi slåss med penicillin osv, men det är ju inte pesten liksom.

I alla fall så funderar vi på att skaffa hund av många olika anledningar. Tror att det skulle vara bra för den här familjen av skäl som jag kanske inte vill skriva öppet om här. Men alla ba "neeej, att ha hund är det jobbigaste som finns det är vidrigt" och jag ska fan skriva ner vilka de är för att återgälda peppen när de eventuellt skaffar barn. Jag menar, jag fattar att det är skitjobbigt? Jag vill inte ha en valp just för att det är så jobbigt. Jag vill ha en vuxen, snäll och väluppfostrad hund. Som är söt. Detta är väldigt viktigt.

Läste nämligen i förbifarten om nåt som heter "estetiskt känslig" och det är EXAKT vad jag är. Alltså det finns ju ingen definition, men det var ett begrepp jag tänker använda för att beskriva varför jag mår dåligt i fula hem, i fula städer, med fula människor osv. Jag kan bli oerhört lycklig och närapå lyrisk när min omgivning är vacker och helt tvärtom när det är fult.

Så ingen ful hund. Om det nånsin blir en hund. Först ska jag överleva att ge Majken penicillin tre gånger om dagen och det kan mycket väl ta kål på mig.

1 kommentar:

Kerstin sa...

Åhh, är det Kåvepenin ni ska ge? Det går ju bara inte, smakar fruktansvärt! All cred till dig och Majken isåfall! Jag tror det är positivt för en familj att ha hund om man har arbetstider som gör att man inte ska lämna och hämta även hunden på hunddagis för att den annars får vara ensam för länge, jag tänker att hunden aldrig lär sig att gå till och från dagis själv liksom. Klart det är mycket jobb och den ska ut osv men man måste ju inte lägga ribban så himla högt med att träna den till olika saker?! Vi hade hund ett år för min morfar blev för gammal och den hunden vägrade gå ut för tidigt på morgonen och även när det var dåligt väder :-D Passade mig ypperligt, haha.