onsdag 17 januari 2018

Det är dyrt att vara en instagramfamilj

Idag åkte Emmy slalom med sin skola. Och hon gillade det! Detta har jag väntat på i evigheter eftersom dessa saker krockar med varandra:

1) jag vill åka utförsskidor med mina barn
2) mina barn kan inte åka skidor
3) jag kan inte lära dem pga bristande tålamod
4) vi har inte råd med skidskola.

Men nu? Nu kan hon åka lift hjälpligt och ta sig ner för en backe hjälpligt, och när barn väl kan det så är det ju bara att skicka ut dem i backen för att de ska få lära sig bättre. Så nu kan åtminstone hon och jag åka ihop. Målet är att till sist ska alla tre barn kunna åka, och vi ska då åka till typ Romme en dag med knallblå himmel och gnistrande snö, och så ska vi lägga upp bilder på instagram från skidbacken, och DÅ SKA DE FÅ SE! Vilka? Alla mina fiktiva belackare som tror att mina barn bara sitter framför datorn, såklart.

Det låter som att vi är på god väg, inte sant? Problemet är att de två andra fortfarande aldrig ens stått på slalomskidor. Så vi borde hyra skidor en dag, sätta dem i skidskola och sen åka lite. Det är bara det att vintersport ju är svindyrt. (Inte längdskidor, ropar ni, men om jag vill ta livet av mig kan jag göra det på roligare sätt än genom att svettas ihjäl i ett skidspår).

Liftkort kostar.
Skidhyra kostar.
Termobyxor till mig kostar.
Termobyxor till Noa kostar.

Alltså, EN dag i en skidbacke som är lite mer än en kulle, skulle för oss kosta... (paus för att ta fram miniräknare) 2000 kronor om vi ska hyra skidor alla i familjen och åka i tre timmar. FATTAR NI VAD DYRT? Och det här är ju inte fancy fjällen utan backen utanför Örebro (storstenshöjden, ifall nån känner sig nödgad att dubbelkolla mina siffror).

Det är ju orimligt, helt klart. Och ja, det är klart det blir billigare om man köper begagnad utrustning. Men ofta jag tänker slänga ut flera hundra på utrustning till ett barn som aldrig stått på utförsskidor och kanske kommer hata allt?

Förstår inte att folk ba "guuud hur har människor råd att resa hela tiden"? Att resa är ju asbilligt? Att åka skidor däremot. Man måste vara miljonär, minst.

Hejdå, nu ska jag dammsuga blocket på asbilliga skidor till barnen och mig.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Finns det ingen Fritidsbanken eller Sportoteket i närheten av er? Eller nära där ni tänkt åka skidor? Så himla bra att kunna låna utrustning gratis! ��

Anonym sa...

Vi handlade våra grejer på sportbyte.se och fick tag på riktigt billig utrustning. De är begagnade men nyfixade, med perfekta stålkanter och hållbar "vallning". Lycka till!