söndag 1 april 2018

Avstämning och påsk.

Ja, jag bloggar tydligen bara ytterst sporadiskt nuförtiden. Ja, jag tycker det är tråkigt. Nej, jag har inte ork/lust/förmåga att blogga mer. Det är som det är.

Har jag ens uppnått mina mål för månaden då, undrar ingen? Nej, inte det heller. Jag har spelat badminton, men det är det enda. Jag har inte varit på bio, jag har typ inte träffat kompisar*, jag har inte simmat och jag har inte läst en enda bok. Varför inte? För att jag jobbar och har tre barn och hund och det har varit mars. Mars är den vidrigaste månaden på året. Så synd att påsken var i mars i år, för påsken är den bästa högtiden och borde inte behöva drabba samman med sörjan som är mars.

Påsken då? Jo, den var rätt fin. Oerhört lugn och stilla i form av firande. Mormor orkade hänga med från lunch till typ kl sex på kvällen. Min morbror kom och åt påsklunch med oss. Ungarna lekte ute på gården i flera timmar och ett tag gick det att sitta på balkongen i solen och låtsas att det var vår. Dessutom åt vi massa godis. Jag har ju alltid så höga förväntningar på högtider varje år att det liksom är upplagt för besvikelse. Men ju färre vi är, desto mindre firande blir det ju av förklarliga skäl och det kan vara rätt bra för mig. Det är svårt att få upp förväntningarna på ett firande som består av typ bara oss i familjen. Jag vet att för andra är det en drömhögtid, men jag tycker att ju fler - desto bättre. Men men, nu har vi en väldigt liten släkt och det är inte så mycket att göra åt.

Idag var vi på badhuset och imorgon ska vi börja rensa ur det stora badrummet inför renovering som börjar på onsdag. Ser INTE fram emot en vår utan tvättmöjligheter i lägenheten eller badkar, men när det väl är färdigt sen så kommer det vara fantastiskt. Tänk att kunna ligga i badkaret utan att stirra in i gulnad våtrumsmatta från 1992? Amazing.

Renovering, barn, heltidsjobb, hund. Jag orkar som sagt redan nu inte ens läsa, så det lär inte bli mycket kommande veckor heller. Det är mest bita ihop och köra på som gäller just nu, men tack och lov tycker jag att jobbet är jäkligt roligt och det underlättar ju. Dessutom är det april och jag fyller år (iofs mest ångestfyllt, men men) och det blir ljusare och imorgon ska jag köpa sneakers. Då är det alltså mitt fel när snön börjar vräka ner igen, förlåt på förhand.

*(Just ja, jag var ju på fest på långfredagen. Räknas helt klart till att träffa vänner ju!)


Inga kommentarer: