söndag 22 april 2018

Ren tortyr

Här är ett beteende jag aldrig kommer kunna förstå mig på: att ligga och pressa i solen. HUR STÅR FOLK UT? Nu när det har varit varmt i några dagar har jag sett massor av grannar ligga i en solstol på sin balkong. Och bara ligga där? Jag fattar ju att allas kroppar fungerar olika och sådär, men vi är ju fortfarande människor allihop? Hur kan något som är så genuint vidrigt vara en njutning för så många?

Ni som lägger er i en solstol och pressar utan direkt tillgång till badmöjlighet (till och med då är det olidligt, men då förstår jag åtminstone hur man står ut), hur fungerar era kroppar? Får ni inte ont i huvudet? Blir ni inte äcklade av all svett? Mår ni inte illa och får svårt att andas och vill slita av er huden i ett försök att komma undan värmen? Vad är njutningen i att stekas levande? Jag fattar verkligen inte.

Jag tycker att solen är uthärdlig när det är kallt ute och/eller när jag kan bada. Det vill säga när svalka finns inom extrem närhet. Annars är det ju pest och pina att sitta och svettas. Det är som att bada bastu typ, men utan duschen efteråt.

Samma med människor som vill sitta I SOLEN OCH ÄTA. Min mamma till exempel. Varje sommar är det ett evigt tjat om att det "blir kallt" när jag vill  ha upp parasollet vid matplatsen i stugan, men det går ju inte att äta om solen ligger på? Man kan inte äta när man kämpar för sin överlevnad. Om kroppen ba "ursäkta, men snart kommer ditt blod börja koka och dina inre organ kommer brännas till aska", då känner man ju inte direkt "åh, gott med mat"? Nej äter gör man i skuggan när temperaturen är över 15 grader.

Som vanligt orsakar det här krockar mellan oss normala människor och såna där Människor Som Alltid Fryser. Jaha, du vill sitta mitt på uteserveringen utan tillstymmelse till skugga för att du inte ska huttra? Ja, men självklart ska vi anpassa oss efter dig, du vuxna människa som inte kan ta med en tunn kofta, och jag sitter väl här och får migrän av värmen. Det är lugnt, jag kan ha ont i huvudet, bli snurrig och må illa resten av dagen för att en JÄVLA TRÖJA var för svårt för dig att ha med. Rimligt.

Gud, lättfrusna och morgonmänniskor. Varför får ni styra världen?

5 kommentarer:

Annika sa...

Ja, men eller hur! Det finns så många minus med att sitta i solen och äta. Smöret smälter, man ser ingenting. Utöver det du nämnde, att man håller på att dö, då. Antingen får man solen i ögonen eller, om man har ryggen mot solen, så blänker den i allt, så att man får den i ögonen i alla fall.

Annars älskar jag våren av den anledningen att då kan man sitta i solen och tycka att det är skönt. När det är tillräckligt kallt för att man inte ska bli svettig, men ändå känner att solen värmer och tinar upp ens vinterdöda själ. Men självklart äter man inte i solen, då heller!

presens sa...

Den sista meningen! Så jävla sann!

Nu har jag med åren blivit en av dem som gillar att ligga utfläkt i solen och bara vara, men äta i solen? Nej!

KatarinaZA sa...

Enorm igenkänningsfaktor på det här inlägget!

Att bara sitta/ligga och sola, dör man inte av tristess då? Det går inte att läsa, eftersom solen bländar, och att bara sitta/ligga där = tråkigt.

Malinka sa...

Jag är både frusen och hatar att sitta i solen. Lajbans!

Johanna sa...

Fem gånger på våren är det superhärligt att bara ligga i solen och lyssna på radio och äta godis. Sen tröttnar man och bor i skuggan resten av året.