lördag 28 april 2018

Hello hulu!

Jag har sagt det förr, men jag upprepar mig: jag orkar inte läsa. Jag orkar inte göra något mer än att se på tv, och jag har varvat Netflix. Eller såhär, då och då upptäcker jag guldkorn som är nya eller som jag har missat. Så vad gör jag då? Jag sträckser dem maniskt tills de är slut och sen så klagar jag igen på att jag inte har något att se. Nu senast var det The letdown och On my block på Netflix.

Den första är en fin och rolig och rätt tragisk skildring av hur jävla jobbigt det kan vara att få barn för första gången och inte få sova, inte orka tvätta håret och inte fatta om barnet har tagit rätt sugtag om bröstvårtan eller inte. Sträcksåg den på en kväll och en eftermiddag.

Den andra handlar om ett gäng kompisar i high school. De bor i ett fattigt och kriminellt utsatt område med massor av gäng och mord och skottlossning och... ja ni fattar. Men grejen är att det är så himla mycket roligt och fint och knäppt i serien också. Absolut att den stora frågan på nåt sätt kretsar kring hur en kille ska kunna lämna sin storebrors gäng, men det är också vanligt tonårsdrama och pubertetsångest och komiska sidospår. Så den är sorglig och rolig och fin och... se den bara!

Båda finns på Netflix. Men, poängen med det här inlägget var en helt annan streamingtjänst, nämligen Hulu. Den är amerikansk och inte alls tillgänglig för oss här i Sverige (helt separat grej, men fy FAAN vad töntigt det är när folk säger "Svedala" om Sverige), men om man skaffar en vpn-tjänst och betalar med paypal som är registrerat i usa (dvs via samma vpn-tjänst) så funkar det fint.

Varför ska man skaffa Hulu då? Tja, för att de har SÅ MÅNGA serier! Seriöst, de har till exempel alla gamla säsonger av Cityakuten? Okej, du är inte intresserad av en 90-talsserie? Inte ens Blossom? Eller Sabrina Tonårshäxan? Really? Jaja, men lyssna här då: de har även This is us, Younger, My Mad Fat Diary... alltså nu räknar jag inte ens upp de bästa serierna de har (eller jo, my mad fat diary), men ni vet hur det är när man har SÅ MYCKET att välja på att man inte vet var man ska börja? Det är jag när jag loggar in på Hulu.

Det var dagens tips!

1 kommentar:

presens sa...

Men hur göööööör man?! /tant