söndag 28 oktober 2018

Ska vi behöva ta det här varje år?

Vad? Vit jul? Nä, men på jultemat. Nämligen:

ATT BÖRJA FIRA JUL I OKTOBER ÄR INTE ATT ÄLSKA JULEN, DET ÄR ATT VANHEDRA DEN!


Gud, jag bär på så mycket förakt för människor som firar jul fel. Jag förstår själv att en hel del av det är rent klassförakt (working on it), men vissa saker är bara... dumt och dåligt. Att älska julen är att hedra den. Att helga den. Att vänta tills december/advent med adventspynt. Att vänta tills julen närmar sig på riktigt med julpynt och julgran. Spara pepparkakor och julmust och julmusik till december, inte göra pepparkakshus eller koka knäck första veckan i oktober? Det finns något så vulgärt och smaklöst i julgranar som åker upp vid första advent, eller folk som ser på julfilmer i oktober eller lyssnar på julmusik så fort det blivit november.

Det blir ju mindre jul om man smetar ut den för tunt. Det tar bort den magiska känslan av att NU är det äntligen äntligen jul. Att tjuvstarta är att ta bort det fina, det är att vattna ur allt som är julen.

Och det får man väl göra om man vill. Eller nej, jag tycker inte att man får göra det - men jag är inte diktator och kan hindra folk. Men det är ju lite väl magstarkt när folk hävdar att de gör det för att de älskar julen så mycket? LÄGG AV JÄKLA POSÖRER!

Ja, jag har en fullkomligt osund inställning till julen. Jag är medveten om det. Men jag är i alla fall inte lika dum som folk som kokar julskinka i slutet av oktober.


1 kommentar:

Anonym sa...

Jag är JÄVLIGT NÄRA att börja med julpynt nu. Det säger jag!
Pernilla