måndag 22 februari 2010

All the things I could do... if I!

Är det inte orättvist att halka bakom, hamna efter, ligga på minus en månad som mars som nu kommer?  Januari och februari är ändå värdelösa månader, men nu i mars finns det så mycket att lägga kosingen på att det riktigt svider i hjärtat när medlen inte finns.

Körsbärsträd, blomsterfrön, grön färg till sovrummet. Virkad filt i mysiga färger, nytt kakel till köket, resa till Parga, finfina klänningen på HM, vårstövlar, vårskor, hårklippning och vad mer? Allt mer. Plantor, krukor, buskar, häckar. Högtryckstvätt, fasadfärg, ny trapp. Cykel. Jag är en materialistisk själ i en fattig kropp och we all know att jag inte är en sån som enbart kan finna all min glädje i det jag har, lite måste till för att göra det perfekt.

Våren nalkas hörrni. Det märks inte än, den ligger långt under det tjocka, enorma, tyngande snötäcket. Men snart är den här. Pastellig och gul, mjuk och grusig, fuktig och doftande av brasorna som bränner upp det gamla.

Mars är snart här, det går faktiskt fort framåt.
Synd bara att plånboken inte hänger med.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Orättvist? Du har gjort dina val!

Ellen sa...

Jo visst kan man se det så (även om det inte alltid stämmer), men det är ju orättvist att det blir extra knapert en så fin månad som mars när våren kommer. Om du hade läst inlägget med andra glasögon så hade du säkert sett det.