söndag 21 februari 2010

Panic room

Sen i onsdags har vi varit instängda i vårt hus. I onsdags kräktes Noa, och med magsjukt barn är man inte välkommen någonstans. Då ska man stanna hemma, självklart! Precis när hans 48 timmar hade gått blev lillasyster sjuk. Karantänen började om. Sen blev maken sjuk - åter in i karantän. Nu är det söndag eftermiddag och vi har suttit i karantän i vårt eget hus sen i onsdags.

Gå ut? En omöjlighet. Det har varit snöstorm nästan hela tiden, och nu när solen äntligen skiner igen så är det en meter snö överallt. Jag älskar mina barn lite för mycket för att låta dem kvävas till döds av snö.

Så vad gör man? Tja, vi har tittat abnormt mycket på TV. Båda barnen har fått spela datorspel långt mer än vad de brukar få. Vi har lekt med modellera, målat med vattenfärger, ritat med pennor, läst böcker och byggt kojor. Badat i badkar och turats om att få psykbryt på att vara så instängda med gnälliga barn, illamående och allmänna olustkänslor.Vi har ätit skräpmat (för när man är sjuk råder undantagstillstånd) och vi har sett på tv. Sett på tv. Sett på tv.

Imorgon ska jag nog ta mig till jobbet, om jag inte blir sjuk förstås.
Då börjar karantänen om igen...

Inga kommentarer: