torsdag 27 oktober 2011

Våga inte förvänta dig något!

Vad är det MED folk idag? Varifrån har detta "förvänta dig inget, var nöjd med precis allt" kommit ifrån? Jag förstår verkligen inte?

Idag får man inte förvänta sig någonting. Man får inte hoppas, bli besviken eller arg eller ledsen. En kaktus i bröllopspresent - jaha, varför förväntar du dig något mer? Fick du ingen julklapp - håll käften, du är ju vuxen! Din partner har glömt din födelsedag - än sen då, det är ju bara barnsligt att bry sig om sånt! Din mamma som är pensionär vägrar hjälpa dig när hela ditt liv ramlar ihop av stress med familj och jobb - suck it up, det är inte hennes ansvar!

Jag blir illamående faktiskt. Jag förstår inte varifrån det här kommer? Nu är ju jag vänster och letar kanske syndabockar där jag hoppas finna dem, men jag ser ändå en trend, en hårdare trend, i samhället i samband med alliansens styre. Du ska klara dig själv. Förvänta dig inte att någon hjälper dig, om det så gäller släkt eller sjukförsäkringssystem. Våga inte förvänta dig något, om det så gäller presenter eller fackligt stöd i en konflikt. Tro inte att någon bryr sig om dig, oavsett om det gäller vänner eller statliga tjänstemän.

Jag vägrar gå med på det här. Jag kommer fortsätta förvänta mig hjälp, förvänta mig stöd, förvänta mig julklappar och födelsedagspresenter och uppskattning och omtanke och att folk tycker att jag räknas. Samtidigt så ger jag tillbaka precis samma: jag bryr mig och hjälper och försöker bidra där jag kan.

Jag tycker att man som dotter eller son kan förvänta sig att föräldrar med mer tid ska hjälpa till. På samma sätt som att åldrande föräldrar ska kunna förvänta sig att inte bli ensamma på ålderns höst. Att det kan vara provocerande?

Mänskligheten skrämmer mig faktiskt. Särskilt nu för tiden.

Inga kommentarer: