onsdag 17 september 2014

Hänga ut eller ej?

Vad tycker ni om att hänga ut män(niskor, men who are we kidding?) som beter sig som svin? Typ såna som hotar eller hatar, såna som är sexister, såna som beter sig riktigt olämpligt, såna som... tja, är idioter? Ni vet där det finns bevis. Där folk skriver med sina fb-konton eller sina riktiga mailadresser. När offentliga människor trampar i klaveret privat.

Vad tycker ni gränsen går för att hänga ut folk?

Jag är lätt team "låt dem få den skit de förtjänar". Förstår inte alls varför man ska censurera nån som kallat en ung tjej för "jävla sossehora" till exempel. Printscreena och skicka till hans jobb/blogga ut det/twittra ut det! Det finns undantag som handlar om ålder: en trettonåring ska inte behöva stå till svars för hela världen för något idiotiskt han sagt. Det finns undantag som handlar om hot: tror man att en uthängning kan leda till hot så bör man låta bli.

Men sådär vanliga hatkommentarer på stora bloggar? Facebookmeddelanden om att suga nåns kuk? Ren och skär vanlig idioti? Varför skulle dessa män inte få stå till svars för sitt beteende? Nån som är på team censurera som kan förklara*?

Teori jag har förresten: människor som är 40+ är mer benägna att censurera än yngre. Dela upp er i smågrupper och diskutera min teori.


*(Obs, snälla försök komma med något bättre än "då är man inte bättre själv än den som började" för alltså det stämmer ju bara inte.)


3 kommentarer:

/nina sa...

Här kommer mitt resultat från min smågrupp. jag håller HELT med dig. Idioter som använder härskartekniker och pyr ut sitt hat kan gott få det spritt. Varför i hela friden ska man inte behöva stå för saker man säger på nätet, till synes anonymt?????????

Vågar man inte säga det öga mot öga så är man en fegis.

Anonym sa...

Håller helt med! Har man inget snällt eller konstruktivt att säga ska man låta bli. Det är ju fritt fram att låta bli att läsa sånt som gör en provocerad.

Tudorienne sa...

Är med i ditt team.