måndag 29 september 2014

Note to self: NEJ!

Hösten är ju nystarten för alla, det är allmänt känt. Nyår kommer med löften om att träna, men det är höst och ny termin som skriker GÖR NÅGOT NYTT MED DITT LIV FÖR FAN!

Och eftersom man alltid lyder sin inre röst så går man på samma nitar hela tiden. Eller i alla fall jag gör det.

Här är några klassiska höstmisstag som jag hoppas slippa i år.

1. Klippa lugg.

Alltså andra kan vara fina i lugg. Jag? Jo okej jag kan också vara fin i lugg, men det är ju så krångligt? Så jobbigt. Så krävande. Jag ska aldrig mer klippa lugg, snälla gode mytologiska varelse låt mig hålla det löftet.

2. Köpa en härlig stickad tröja.

Jag vill ju också vara en sån där härlig tjej som snurrar runt i lövhögar, dricker te, virar in mig i en stor stickad tröja och bara är genuint höstmysig. Okej, jag erkänner: jag älskar att tända ljus, jag äter satsumas bara för att det hör till och jag dricker te även om jag inte är överförtjust. Men snälla låt mig slippa falla för att köpa en stickig grej med krage som får mig att se ut som en stoppad korv i ett garnnystan.

3. Färga håret chokladbrunt

Okej jag har faktiskt aldrig gjort det, men lider av något sånt absurt sug varje höst? Ofta min höst skulle vara lättare att hantera om jag gick från jättesnyggt orangerött till tråkigt jäkla brunt? Det är något med det där varma chokladiga håret som får mig att längta efter lövhögslek, te... stickade tröjor... och lugg.

4. Bli harmonisk

För det verkar sinnessjukt tråkigt.

5 kommentarer:

Josefine sa...

Luggen ja. Har kollat på foton på mig själv i lugg och tänkt "inte igen". Med självfall är det fan inte bra. För mycket meck. Men jag VET att jag en dag kommer att stå på toan med kökssaxen i högsta hugg för att jag är trött på håret och vill göra "nåt kul" innan vi ska iväg ut eller på middag hos nån eller nåt. Gör det misstaget kanske 4-5 gånger per år.

Ellen sa...

Åh gud vad modigt ändå att klippa själv? Jag har i alla fall gått till frisör. Inte för att det har blivit bättre, men kräver mer planering = lättare att komma ihåg att det är skitjobbigt med lugg.

Kerstin sa...

Om man har lockigt hår har man slutat klippa lugg :-D

Anonym sa...

Bara för att jag läste detta började jag tänka"hmm klippa lugg, vilken bra idé". Nu är det gjort och damn I look good! För övrigt är jag tvärtom gällande färgen, jag vill färga håret rött på hösten...
//Ysmania

Akan-Kakan sa...

Haha, klassiska höstmisstag indeed! Man kan även få för sig att köpa en "stor härlig poncho", som i verkligheten endast är härlig utomhus när det är vindstilla och mellan 5 och 10 grader celcius och man ska typ gå en härlig promenad.