onsdag 3 september 2014

Hjälp mig, jag behöver skor!

Ursäkta att jag är helt dum i huvudet, men jag fattar inte det här med skor. Jag har ca 20 par högklackade sandaler, två par pumps och that's it. På allvar, alla andra skor är trasiga och har behövt slängas. Jag går runt i ett par sommarskor för 99 kr som det är hål i. Jag behöver skor!

Men jag fattar inte (återkommande tema i det här inlägget) hur folk gör med skor. Kör man sneakers hela tiden tills det blir dags för vinterskor? Eller kör man någon slags höstsko också och sen vintersko? Blir inte det onödigt med ett par skor man kanske bara har i 2-3 månader per år? Ska jag gå direkt på vinterstövlar? HJÄLP MIG!

Jag har ju tänkt att ett par såna där ankelboots kanske vore något för mig. Enkla, klassiska och så vidare. Men då måste jag ju ändå inom kort köpa vinterstövlar också. Men jag kan ju inte hoppa direkt från sommarskor till vinterstövlar? Hur gör ni?

Ja. Jag är 30 och äger inga skor och fattar inte hur man köper skor. Detta är ej ett skämt. Hjälp!

13 kommentarer:

Sistmedallt-Jenny sa...

Åh! Skor! Höstskor kan också vara vårskor. Ett par boots/tunna kängor kan du ha "varma" vinterdagar, och i flera år om du tar hand om dom (vilket jag är svindålig på). Du kan inte ha för många par skor!
Men alltså! Åh skor. Skor!
Med vänlig hälsning,
Foglossningen tvingar mig till träningsskor for life

JsN sa...

Skor köper man för att de är snygga inte för att de behövs. Och sen kommer man förhoppningsvis ihåg att man har dem när de behövs!

(Eller så kommer man inte ihåg och går ständigt i converse)

S. sa...

Jag kan helt klart relatera. Varje försök till skoshopping slutar med förtvivlan för mig: allt är fult eller dyrt och oftast fult och dyrt.

Fröken N sa...

Jag tänkte skriva nåt uppmuntrande tips, men sen kom jag på att jag är 33 år och nyligen råkade köpa skor märkta som "kids" på Stadiums rea (när jag packade upp dem upptäckte jag dessutom att det följde med skosnören i TRE olika färger?!?). Men jag håller med om första kommentaren: ofodrade kängor (typ Doc Martens) funkar när sneakers är för kallt och vinterskor för varmt. Och så blir man lite grunge på köpet.

presens sa...

Jag har fortfarande sandaler, jag. Det kommer jag att ha tills det blir outhärdligt, sedan blir det fejkconverse eller tunna sneakers. Förhoppningsvis klarar de hela vintern. Blir det slask eller snö plockar jag fram mina docs, och så har jag ett par vinterkängor att ha i pulkabacken (för jag har hört att bra föräldrar åker pulka med sina barn).

Vad mer behöver man?

Anonym sa...

Tretorn nånting nånting sneakers med Gore-tex. Lagom fräsiga och vattentäta. Perfekta höst-/blöt vinter-skor

karoline sa...

Så där var jag oxå innan! Gick runt i skitskor från dinsko, mest ballerina!

Nu på äldre dar (35 år) så inser jag att hela kroppen, speciellt ryggen, mår bättre av bra skor.

Därför blir det tre par skor om året. Ett par ecco-ballerina hela sommaren, ett par låga vagabondskinnkängor (typ ridskor du vet) på vår/sommar och sen ett par riktiga ulliga vinterkängor när snön kommer!

Det är värt det!

presens sa...

En bra vinter är en vinter när man kan gå i sneakers.

Tjockalocka sa...

Beror även på vad man har för kläder tänker jag. På jobbet resp hemma.

Jag har ett par svindyra curlingkängor som jag har typ i 6 mån varje vinter (ok, 4 iallafall). Enda skorna jag kan ha när det är kallt och halt. Men då byter jag skor på jobbet sen (har fyra par highheels under skrivbordet)
Nu på tidig höst/vår/sommar kan man ju promenera i sneakers. Jag kör mina löpardojjor och har skopåse.

Sen har jag typ jodphurs på hösten. Funkar både inne och ute.

Två par stövlar. Ett antal (vågar inte ens räkna) "finskor" som jag nu använder flitigt eftersom jag har kontorsjobb med mycket klänning/kjol/kostym.

Satsa på: Ett par jodphurs eller stövletter som funkar fram tills snö/is/slask kommer. Ett par riktiga vinterskor med foder (jag älskar mina curling). Valfritt antal sneakers och highheels.

Tjockalocka sa...

Och: mina "svindyra" vinterkängor är värda varenda öre eftersom dom håller i tio (!) år. Redan haft dom i fem.

Ellen sa...

Tack för alla tips. Ska styra upp detta nu!

Presens sa...

Jag köpte mina vinterkängor på junioravdelningen. Gjorda för typ aktiva elvaåringar som är ute och röjer i snön (gör elvaåringar sånt?) och till ett rimligt pris.

Hatchetface sa...

Åhhh, jag säger lättare kängor/jodhpurs eller loafers! Jag skulle vilja se dig i dessa: http://www.hm.com/se/product/37210?article=37210-A

Själv skulle jag kunna prostituera mig för ovanstående.