måndag 23 februari 2015

Resor, resor, resor.

Jag vill åka nånstans med familjen i sommar. Det skulle vara så skönt att få lite miljöombyte allihop, äta glass och sola. Ni vet, klassisk charter.

Men alltså 1) det är sviindyrt när man har tre barn och 2) jag vill typ ha en superslapparsemester. Barnklubb och massa pooler och allt det där, för annars kommer det bli jättejobbigt att hantera barnens olika behov. Och då blir det ännu dyrare. Jag skulle jättegärna åka tåg nånstans i Europa eller bila istället, men det blir ännu dyrare. Och krångligare.

Ja, det är ett jävla lyxproblem, jag vet det. Men nåt säger mig att kommer vi inte iväg i sommar lär vi ångra oss. Samtidigt har jag en liten röst som säger att jag ändå kommer vara trött och gnällig och ha arga barn. Men då är jag det i alla fall utomlands.

Och gud, om du känner ett behov av att säga nåt om miljöpåverkan eller hur resor inte kan göra en lyckligare, håll käften. Det är ju verkligen ALDRIG de som ba "bättre att vara lycklig hemma än att jaga lyckan utomlands" som verkar vara lyckliga? Ångestridna och deppiga pratar de sen om att "ordna vardagen så att man inte behöver fly sitt liv via resor". Gud vad jag avskyr denna inställning till resor. Tråkiga jäkla människor som tycker att en trädkram kan lösa allt. Jo tjena.

Obs! Tycker inte att det är bra att flyga. Det var inte poängen.


4 kommentarer:

Pernilla sa...

Känner igen det såå mycket. Vi har fyra barn , vill sola, ha många pooler helst all-inklusive eftersom vi har tre tonårskillar som äter HELA JÄVLA TIDEN och det blir svårt att slappna av när det ska handlas o fixas hela tiden. Men pengarna....så svinigt dyrt. Och visst, barnen kan laga mat själva, det gör de hemma etc men de tycker ju precis som jag att det är gött att bara få slappa en vecka och jag vill minimera bråk. Värdsliga problem, visst men ÄNDÅ!

Pernilla

presens sa...

Jag älskar att bila och ser fram emot att få göra det i sommar också. Älskar Europa. Älskar att kunna vara borta i tre veckor och ta dagen som den kommer.

Därmed inte sagt att jag inte hade kastat mig över en solresa just nu om den hade erbjudits. Men vart fan åker man i februari som känns okej?

Emma sa...

Jag förstår dig precis, vi var i Thailand i vintras med tre barn. Åkte med Fritidsresor, barnklubbar, minidisco, charter och hela paketet. Bästa och mest softa semestern vi haft för alla var nöjda nästan hela tiden. Sjukt dyrt, men värt allt.

Tjockalocka sa...

En bra grej som funkar nästa likadant: Gå ihop några familjer (fler än 2 för att det ska funka, gärna 5) och hyr ett hus med pool(agriturismo) i Italien, Spanien, Frankrike. Voila en egen barnklubb (lagom många barn sköter sig i princip själva), ha gemensam knytis på kvällarna och gör vad man vill på dagarna. Vi återupprepar förra årets succésemester i år igen, och till ett mycket överkomligt pris.