tisdag 26 oktober 2010

Fader frost, fuck you.

I vår familj har vi typ en möjlighet till motorvärmare/kupévärmare. Det känns ju ganska självklart då att den som baxar iväg barnen till förskolan innan klockan åtta på morgonen ska få fördelen av uppvärmd bil utan rutor att skrapa. Så långt är allt väl. Vi är överens.

Men sen kommer det knepiga. Nämligen att den som åker iväg senare på dagen (jag), och har den stora bilen (jag) och dessutom har en mage som är i vägen (jag, konstigt va?) inte når att skrapa rutorna.

På riktigt, jag når bara ungefär fem centimeter på varje sida, och det kan man inte köra med. Tro mig, jag har provat. Så istället får jag gå ut fem minuter tidigare, starta bilen och ha den på tomgång samtidigt som värmefläkten går för fullt. Då smälter frosten och jag kan köra bil igen. Det är något sugigt när jag glömmer detta och springer ut till bilen och har bråttom (för det har jag ju alltid) och inser att nähepp. Det här går ju inte att köra med.

Jag är väldigt glad över att slippa vara gravid över sommaren, det suger verkligen. Man kan inte dricka vin på uteserveringar, man svettas och har sig och kan inte dölja sin groteska barbamammakropp i stora kappor. Men man slipper åtminstone skrapa rutorna. Alltid något.

4 kommentarer:

UmeåElin sa...

Lägg en filt över vindrutan (spänn fast i dörrarna) så slipper du skrapa! Så löste jag mitt magdilemma förra vintern...

Anonym sa...

Det finns en spray som heter "Ice off" eller liknande att köpa på OK. (vit flaska) Tar bort isen på bilrutan direkt och man slipper skrapa. Toppenbra! /Anna

Kerstin sa...

Den som kör iväg först kopplar in motorvärmaren på den större bilen till den med större mage? ;-)

Ellen sa...

Både filt och spray låter som smarta tips! Tack! :-)

Kerstin - den som kör iväg först är alltför upptagen med att få iväg barnen till förskolan utan att få en hjärnblödning tror jag.