tisdag 11 december 2012

Obs! Dåliga bilder på halvgulligt barn!

Min doktor ringde i morse och frågade om jag hade fått brevet om provsvaren och att jag måste ta nya blodprov. Jag skyllde på att jag varit förkyld (vilket förvisso är sant), men den egentliga anledningen är att labbtiden är mellan 8-10 och med min lamslående trötthet är det för tidigt på dagen. Ja, jag SKA dit. Ja, jag vet att det är för att jag ska bli mindre trött. Men ändå.

Igår tänkte jag ta bilder på barnen när de lekte med en ljusslinga. Jag hade sett på Pinterest en så fin bild där ljusslingan liksom lyste upp barnen så juligt och vackert. Well, deras ungar kanske fattade konceptet bättre?

Såhär såg bilden ut som jag hade till inspiration:


Gullig? Right!

Så jag tänkte att mina barn skulle göra samma sak. Bara det att ett av dem var helt ointresserat, ett ställde upp i en bild och sen tröttnade hon och det sista var, well, hon är två år i mars. Need I say more?

Här är mina försök till ett gulligt julkort:

"Emmy, kan du visa Majken hur ni kan leka lite med ljusslingan? Nej, alltså... inte så... eh... jättefin älskling.""Majken, ta upp den där ljusslingan. Ja, precis den. Nej, titta hitåt. HITÅT ÄLSKLING!!""Nu så. Nej, trassla inte in dig. Sitt med den. TRASSLA INTE IN DIG! Sitt still och titta hit. Nej, den behöver inte vara på huvudet. Inte på huvudet. Sitt bara med den. Kan du le? Nej, inte bita i ljusslingan. Nej, dra inte ur kontakten. Mamma, stoppar i kontakten, inte du. Jag gör det, låt mig göra det, trassla inte in dig mer nu!!"

"Okej, kan vi prova att du lägger dig framför ljusslingan nu? Och tittar på mig? Framför, framför, inte PÅ, nej framför sa jag, ja jag ser att du är ett stort monster, jättefint älskling."Vad är väl ett julkort ändå? Folk utan barn tar illa upp, de med barn tycker ändå bara att deras ungar är söta ändå och de i släkten som bryr sig träffar ju barnen ändå. Så det så!


5 kommentarer:

Presens sa...

Kul idé, men jag tror att felet du gjorde var att säga åt dem att *leka* med slingan.

För övrigt hade jag nog blivit fundersam om jag hade fått ett julkort från en trebarnsfamilj med bara en unge på bilden, och undrat varför de andra två har gömts undan.

Ellen sa...

Sant. Får försöka igen, och tvinga alla barn att vara med.

Lo sa...

Underbara kort! Blir alldeles glad!

Lo sa...

Se bara till att få ett på Noa också och gör en triptyk!

LisaM sa...

Men alltså ungen på pinterest-bilden måste vara antingen mutad eller sederad med något...